Τι είπε ο Τσίπρας στους επιχειρηματίες για το Μνημόνιο και το disaster story της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Τι είπε ο Τσίπρας στους επιχειρηματίες για το Μνημόνιο και το disaster story της κυβέρνησης

Τι είπε ο Τσίπρας στους επιχειρηματίες για το Μνημόνιο και το disaster story της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του επιχειρηματικού ακροατηρίου μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ανακοινώνοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία για τους πλειστηριασμούς, χαρακτηρίζοντάς τους ως «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας».Η τροπολογία που προανήγγειλε περιλαμβάνει δύο σκέλη: το πρώτο αφορά στην προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών (παράταση έως 31η Δεκεμβρίου 2014) και στη συνέχεια θα απαγορεύει την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών. «Η Βουλή οφείλει να προστατέψει τους πολίτες από τους τοκογλύφους που καιροφυλακτούν» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας παράλληλα πως «Το θέμα των πλειστηριασμών δε λύνεται με λεονταρισμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού ξεκαθάρισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα μνημόνια της χώρας», σχολίασε πως η παρούσα κατάσταση διαμορφώνει το έδαφος της ερήμου πάνω στο οποίο θα αναγκαστεί να πορευτεί η επόμενη κυβέρνηση».

Απευθυνόμενος στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, όπως είπε, απηύθυνε πρόσκληση για συστράτευση και συνεργασία προκειμένου «να αναχαιτίσουμε την ανθρωπιστική κρίση». Το υπαρξιακό δίλημμα είναι : λιτότητα ή ανάπτυξη τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
παρουσιάζοντας στη συνέχεια τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος,τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, -απαλλαγμένη από το πελατειακό κράτος και την παραγωγική και ιδιωτική επιχειρηματικότητα, απαλλαγμένη από την αναξιοκρατία- όπως επεσήμανε, υπενθυμίζοντας πως Κάποια κόμματα κυβέρνησαν με αυτή την πυξίδα. Τρίτη δέσμευση τέλος, είναι το άνοιγμα των αγορών από τα καρτέλ της διαπλοκής, τονίζοντας παράλληλα πως «η τόνωση της ζήτησης αγοράς είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ".

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση απεγνωσμένα προσπαθεί για το success story και δεν τα καταφέρνει όμως, γιατί εκτός από την πραγματικότητα προσκρούει στους διεθνείς οργανισμούς. Ο κ. Γκουρία μίλησε για παράταση της ύφεσης, στασιμότητα το 2014, αυξημένη ανεργία και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα". Είναι το απόλυτο disaster story,αυτό της κυβέρνησης. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ένα δυσθεώρητο χρέος, μη διαχειρίσιμο και γι' αυτό ζητά την απομείωση της ονομαστικής αξίας του. Το ίδιο υπογραμμίζει και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, στην τριμηνιαία έκθεση Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Εμείς θέτουμε αναγκαία συνθήκη την άμεση κατάργηση της λιτότητας και την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης."Δεν υπάρχει ανάκαμψη και όποιο success story πήγαν να οικοδομήσουν δεν είχε διάρκεια πάνω από μία ημέρα,γι' αυτό γαντζώθηκαν από Το πρωτογενές πλεόνασμα ψεύδους και υποκρισίας"!

Ερχονται νέα μέτρα: Ενιαίος φόρος ακινήτων, η απελευθέρωση των απολύσεων και οι πλειστηριασμοί

Σήμερα ξεκινά η συζήτηση για τον τέταρτο στη σειρά μνημονιακό προυπολογισμό. Έναν εικονικό προϋπολογισμό, που παρόλο που κρύβει νέα μέτρα επιβάλλει δημοσιονομική προσαρμογή πέντε δις. ευρώ. Το δημοσιονομικό κενό είναι αποτέλεσμα της λιτότητας και της ύφεσης των μνημονίων. Η εσωτερική υποτίμηση έδωσε σκυτάλη στις ιδιωτικοποιήσεις και μετά θα πάρει σειρά η άλωση των τραπεζών. «Αν κάποιος σήμερα με κατηγορήσει ως Κασσάνδρα» είπε ο κ, Τσίπρας τα νέα μέτρα θα υπάρξουν. Θα είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η απελευθέρωση των απολύσεων και οι πλειστηριασμοί.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τέλος τους τρεις πυλώνες του εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του τόπου:
Πρώτος πυλώνας είναι η σταθεροποίηση οικονομίας με κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα. Δεύτερος πυλώνας η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τρίτος πυλώνας η αναςυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας.

Τέλος, εκτίμησε πως το 2014 θα είναι έτος εκλογών. Έτος μιας ιστορικής ανατροπής, και όπως ειπε "Η συγκυβέρνηση είναι πια απειλή για τον τόπο. Απειλεί την ανώτατη εκπαίδευση, τον ΕΟΠΥΥ με ξαφνικό θάνατο, απειλεί το φυσικό πλούτο της χώρας με εκποίηση. Η μεγαλύτερη απειλή είναι ότι θα παραδώσει μια Ελλάδα σε αποσύνθεση, γι αυτό είναι υπόθεση όλου του λαού. "

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ