Συγκρατημένα αισιόδοξος για την Ελλάδα ο οίκος Fitch: Επιβεβαιώνει το «Β-» - iefimerida.gr

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την Ελλάδα ο οίκος Fitch: Επιβεβαιώνει το «Β-»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αγορές και η πιο «θεσμική» έκφρασή τους, οι οίκοι αξιολόγησης δείχνουν να αγνοούν προς το παρόν τις δυσκολίες επίτευξης συμφωνίας της Ελλάδας με την Τρόικα και μετά τη Moody's που αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση την Παρασκευή, ήρθε τη Δευτέρα η σειρά της Fitch να διατυπώσει συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της χώρας.

Η Fitch επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση σε Β- με σταθερές προοπτικές, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά εξάλειψης των μακροχρόνιων μακροοικονομικών ανισορροπιών. Επίσης, σημειώνει ότι δεν έχουν επαναληφθεί οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποδέσμευση των δόσεων από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ που λειτουργούσαν ανασχετικά στις προσπάθειες προσαρμογής της χώρας τα προηγούμενα χρόνια. Η Fitch αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα στο πλαίσιο της πέμπτης αναθεώρησης του μνημονίου θα έχουν ικανοποιητική έκβαση έως τα τέλη του έτους. Βραχυπρόθεσμα, η Ελλάδα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενη, έως το Φεβρουάριο του 2014. Ο οίκος εκτιμά ότι θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό της τάξης των 11 δισ. ευρώ την περίοδο 2014-15, ωστόσο θεωρεί πως λογικά θα είναι διαθέσιμες διάφορες επιλογές για να αντιμετωπιστεί αυτό.
Επίσης, συναρτά τη βελτίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τις προοπτικές ανάκαμψης.

«Μέχρι σήμερα, η προσαρμογή λαμβάνει χώρα κυρίως μέσω της ύφεσης και της ανεργίας. Η ανάκαμψη εξακολουθεί να κινείται επί ξυρού ακμής. Πάντως, ο ρυθμός συρρίκνωσης του πραγματικού ΑΕΠ έχει επιβραδύνθηκε στο 3% στο γ΄ τρίμηνο, από 5,6% στο α΄ τρίμηνο, ενώ η ανεργία δείχνει να αποκλιμακώνεται, παρά το επίπεδο-ρεκόρ του 27%», σημειώνει η Fitch αφήνοντας να αιωρείται ότι υπάρχει προοπτική αναβάθμισης στο μέλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's χρέος Fitch οίκος αξιολόγησης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ