Στις εγκαταστάσεις της Samsung Electronics ο Κάρολος Παπούλιας -Ενημερώθηκε για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Νοτιοκορεατών [εικόνες] - iefimerida.gr

Στις εγκαταστάσεις της Samsung Electronics ο Κάρολος Παπούλιας -Ενημερώθηκε για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Νοτιοκορεατών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης Ελληνα Προέδρου στη Νότια Κορέα, ο Κάρολος Παπούλιας ξεναγήθηκε στο Βιομηχανικό Συγκρότημα της Samsung Electronics, όπου και ενημερώθηκε για τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παπούλια, στη Σεούλ θα βρεθούν Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές για να συμμετάσχουν στο Ελληνοκορετικό Οικονομικό Φόρουμ, που έχει προγραμματισθεί για αύριο Τρίτη.

Στις εγκαταστάσεις της Samsung Electronics ο Κάρολος Παπούλιας -Ενημερώθηκε για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Νοτιοκορεατών [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στις εγκαταστάσεις της Samsung Electronics ο Κάρολος Παπούλιας -Ενημερώθηκε για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Νοτιοκορεατών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Κάρολου Παπούλια ξεκινάει αύριο, με κατάθεση στεφάνου στο Εθνικό Κοιμητήριο της Κορέας, φόρος τιμής στα θύματα του εμφυλίου στις αρχές της δεκαετίας του '50.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Εθνοσυνέλευση της Κορέας, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Σώματος, Χι Τσάνγκ Κάνγκ. Στη συνέχεια, θα μιλήσει στο Οικονομικό Φόρουμ Κορέας-Ελλάδας και θα παρακαθίσει σε γεύμα που δίνει προς τιμή του η Ομοσπονδία Κορεατικών Βιομηχανιών.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στον επίσημο ξενώνα «Yeong Bin Gwan», όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής από την Πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Χιου Γκιεν Παρκ. Κατά τις συνομιλίες των δύο ηγετών, μαζί με αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα υπογραφεί συμφωνία για την προστασία των διαβαθμισμένων στρατιωτικών πληροφοριών.

Το βράδυ της Τρίτης η Πρόεδρος της Ν. Κορέας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Παπούλια και την Τετάρτη το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην αποστρατικοποιημένη ζώνη επί του 38ου παράλληλου, που χωρίζει τη Βόρειο από τη Νότιο Κορέα, και θα ενημερωθεί από στρατιωτικούς για την κατάσταση στη πράσινη γραμμή.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Παπούλιας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη περιοχή Ιντσέον, όπου βρίσκεται το Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας, θα καταθέσει στεφάνι και θα ψαλεί τρισάγιο στη μνήμη τους, από τον μητροπολίτη Κορέας, και έξαρχο Ιαπωνίας, Αμβρόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ