Süddeutsche Zeitung: Ο Στουρνάρας έχει δίκιο που λέει ότι οι Ελληνες πληρώνουν λίγους φόρους -Τον επιβεβαιώνει ο ΟΟΣΑ - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: Ο Στουρνάρας έχει δίκιο που λέει ότι οι Ελληνες πληρώνουν λίγους φόρους -Τον επιβεβαιώνει ο ΟΟΣΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα γράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει πως αν και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες και αρκετοί «γνωστοί επιχειρηματίες, επώνυμοι και πρώην πολιτικοί πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είναι ικανοποιημένος και «προκαλεί τους συμπολίτες του ισχυριζόμενος ότι συνεχίζουν να πληρώνουν λίγους φόρους».

Ωστόσο η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι παρά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις Στουρνάρα, «η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει τον υπουργό. Εκεί μπορεί να διαβάσει κανείς ότι δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, -γιατροί, δικηγόροι, ιδιοκτήτες εστιατορίων- δήλωσαν μεταξύ 2003 και 2010 περίπου το ήμισυ του εισοδήματός τους. Ετησίως χάνονταν έτσι 3,23 δισ. ευρώ. Εν τω μεταξύ καταργήθηκε το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Παλαιότερα πολλοί δήλωναν ένα εισόδημα ακριβώς κάτω από το αντίστοιχο όριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ