Masouleh: Ένα χωριουδάκι σπάνιας αρχιτεκτονικής σκαλισμένο κυριολεκτικά στο βουνό –Όλα τα σπίτια συνδέονται μεταξύ τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Masouleh: Ένα χωριουδάκι σπάνιας αρχιτεκτονικής σκαλισμένο κυριολεκτικά στο βουνό –Όλα τα σπίτια συνδέονται μεταξύ τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρίσκεται στο μακρινό Ιράν και φιλοξενεί μόλις 500 κατοίκους διαθέτοντας μια εξαιρετική αρχιτεκτονική που δύσκολα συναντά κανείς αλλού.

Σε υψόμετρο 1.050 μέτρων είναι τόσο αμφιθεατρικά χτισμένο που υπάρχει υψομετρική διαφορά 100 μέτρων ανάμεσα στα σπίτια που βρίσκονται χαμηλότερα με αυτά που βρίσκονται ψηλότερα.

Το χωριό είναι συνήθως καλυμμένο από παχύ στρώμα ομίχλης, ενώ ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του αφού τα κτήρια έχουν σκαλιστεί στο βουνό και όλα συνδέονται μεταξύ τους.

Λαξευμένα στις πλαγιές και κατασκευασμένα από χώμα και πέτρα αποτελούν έναν εντυπωσιακό μικρόκοσμο που μένει πιστός στις παραδόσεις του τόπου εδώ και αιώνες. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τη γεωργία ενώ είναι η μοναδική περιοχή στο Ιράν όπου απαγορεύονται τα οχήματα.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν χωριό βουνό Masouleh
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ