Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η απεργία των γιατροί του ΕΟΠΥΥ - iefimerida.gr

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η απεργία των γιατροί του ΕΟΠΥΥ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η απεργία των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Ετσι, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, τα πολυϊατρεία του Οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Υγείας προχωράει στη διακοπή των συμβάσεων όσων γιατρών διατηρούν και απογευματινά ιατρεία όπου δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει σε συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στις 7 Δεκεμβρίου, μονό εφόσον οι γιατροί έχουν διακόψει την απεργία τους.

Στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ, όπου θα περιέχεται η αξιολόγηση των ιατρικών ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στο πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Για «φθηνούς εντυπωσιασμούς» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, σημειώνοντας πως γινόταν διάλογος επί μήνες, που χάθηκε λόγω της στάσης του υπουργού Υγείας. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά τόνισε την απόλυτη αντίθεση των ιατρών στο ενδεχόμενο απολύσεων από τον ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ