Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αποστασία - «Κάνεις τον Σαμαρά να ξεροκαταπίνει», του απαντά η Κουμουνδούρου - iefimerida.gr

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αποστασία - «Κάνεις τον Σαμαρά να ξεροκαταπίνει», του απαντά η Κουμουνδούρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα σκληρή αντιπαράθεση με εκατέρωθεν βολές ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τις αλλαγές στην φορολογία ακινήτων και την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό.

«Εύχομαι και ελπίζω τουλάχιστον όσοι βουλευτές της πλειοψηφίας τις προηγούμενες μέρες δήλωναν πως δεν θα δεχθούν την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, να φανούν συνεπείς και να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιασμούς. Να κάνουν το χρέος τους απέναντι στον κόσμο που τους ψήφισε και με την ψήφο τους να απαλύνουν τον πόνο όσων κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης θυμίζοντας τις προ ημερών δηλώσεις που είχε κάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Όσοι ρίξουν την κυβέρνηση θα έχουν συμβάλει στο να μπει ένα τέλος στην πιο αντικοινωνική και καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σκουρλέτης, εκτιμώντας πως μια τέτοια πολιτική πράξη θα γονιμοποιήσει πολιτικές διεργασίες.

«Οι πόρτες σε μας είναι ανοιχτές σε όσους συμφωνούν με τις προτάσεις μας και είναι φερέγγυοι απέναντι στο λαό πως μπορούν να τις υπηρετήσουν με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Πάντως κάδος ανακύκλωσης δεν σκοπεύουμε να γίνουμε», ξεκαθαρίζει.

Κεδίκογλου: Είναι πρόκληση σε αποστασία

Ο κ. Σκουρλέτης απευθύνει «πρόσκληση σε αποστασία», παρατήρησε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το έχει καταλάβει πια κάθε Έλληνας πολίτης: Η αξιωματική αντιπολίτευση κατάντησε να έχει την αποστασία σαν το κορυφαίο σύνθημα και τη μοναδική επιδίωξή της. Ντροπή», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί

Οι αναφορές σε αποστασία θα έκαναν τον πρωθυπουργό «να ξεροκαταπίνει», απάντησε η Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας με νόημα πως «δεν πρέπει να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

«Μάλλον του ξέφυγε του κ. Κεδίκογλου η αναφορά στον όρο αποστασία και θα έκανε τον πρωθυπουργό να ξεροκαταπίνει, όταν όλοι θυμόμαστε την αποστασία Σαμαρά από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, αλλά και την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού πως αν κάποιος κυβερνητικός βουλευτής καταψηφίσει τον νόμο για τα ακίνητα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η αποχώρησή του θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο που θα προστρέξει. Τελικά, είναι σοφός ο λαός που λέει πως «δεν πρέπει να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά πάλι φθηνό άλλοθι στα αδιέξοδά του, επανήλθε ο Σίμος Κεδίκογλου. «Το γεγονός παραμένει, ότι η επίσημη αναζήτηση αποστατών που έχει εξαγγείλει, δεν έχει προηγούμενο και γράφει την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε νέα δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ