Die Linke: Το κατοχικό δάνειο των Ναζί παραμένει ανοιχτό παρά τις πολιτικές σκοπιμότητες - iefimerida.gr

Die Linke: Το κατοχικό δάνειο των Ναζί παραμένει ανοιχτό παρά τις πολιτικές σκοπιμότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που η πλευρά των Γερμανών, μέσω δημόσιων τοποθετήσεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, κλείνουν μια και καλή το θέμα του κατοχικού δανείου που έλαβαν οι ναζιστές από την Ελλάδα, η εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke, σε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ανέτε Γκροτ, το επαναφέρει στο προσκήνιο.

Οπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο Βήμα, υπάρχει αρκετό παρασκήνιο γύρω από την αρνητική, δημόσια τοποθέτηση -επί του θέματος- από την πλευρά του προέδρου του Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ, καθώς προεκλογικές σκοπιμότητες τον υποχρέωσαν σε αυτή την κίνηση.

Επιπροσθέτως, η Ανέτε Γκροτ σημειώνει πως αύριο, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα τεθεί ξανά το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, θα είναι από τα πρώτα θέματα, που θα θέσει η ίδια, προς συζήτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ