Βενιζέλος: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένα συμφέροντα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένα συμφέροντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Με αφορμή την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια, κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για "απροκάλυπτη ομολογία προνομιακών σχέσων του ηγετικού κύκλου του, με συγκεκριμένα καταγραφόμενα συμφέροντα".

Συγκεκριμένα, με συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής, ο κ. Βενιζέλος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θερμό... ραντεβού στη Βουλή, για το θέμα των υποβρυχίων. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά "αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να καταθέσει μια πρόταση που δεν στρέφεται εναντίον μου ή εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αλλά αφορά γενικά την υπόθεση των υποβρυχίων – ναυπηγείων".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται λάβρος και για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί διαφωνούντες βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τον κατηγορεί ότι τούτο είναι "η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και αμοραλισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στη συλλογική ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης, δεν νιώθει τι σημαίνει αποστασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και νομίζει ότι ξαφνικά έγινε μεγάλος, ενώ είναι μικρομέγαλος και νεόπλουτος [...] Κανείς δεν θα παίξει με το μέλλον των παιδιών του για να αποκτήσουν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του τη δυνατότητα να "παίξουν" με τη χώρα".

Για το αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντάει: "το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας, όχι δεκανίκι. Αν κάποιος προσχώρησε στη στρατηγική του άλλου, αυτό δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό που συνέβη στη Γερμανία με τον μεγάλο συνασπισμό δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά συζητάμε για αυτονόητες επιλογές ευθύνης στην Ελλάδα της κρίσης;".

Και καταλήγει: "Μπορεί τώρα όλοι εύκολα να κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για τα πάντα, αλλά όλοι ξέρουν ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργεί ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε η ίδια η χώρα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ