Παρέμβαση εισαγγελέα για το δημοσίευμα του fimotro περί επικείμενου «κουρέματος» καταθέσεων - iefimerida.gr

Παρέμβαση εισαγγελέα για το δημοσίευμα του fimotro περί επικείμενου «κουρέματος» καταθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το δημοσίευμα του blog fimotro περί επικείμενου «κουρέματος» καταθέσεων στην Ελλάδα, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου .

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα μετά το δημοσίευμα ότι επίκειται «κούρεμα» των καταθέσεων ακόμα και κάτω των 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του fimotro.blogspot.com σε σχέση με ανάρτησή του με τίτλο «Πανικός για κούρεμα καταθέσεων στην Εθνική», για τα αδικήματα: α) διασποράς ψευδών ειδήσεων ή φημών (άρθρο 191 Π.Κ), β) απάτης (άρθρο 386 Π.Κ), γ) κλονισμού της εμπιστοσύνης του κοινού στο νόμισμα (άρθρο 191 Π.Κ) και δ) χειραγώγησης τιμής χρηματοπιστωτικού μέσου και κεφαλαιαγοράς (νόμος 3340/2005).

Η κ. Φάκου έδωσε εντολή να διενεργηθεί η έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ