Μία νέα και επιθετική μορφή του ιού HIV εξαπλώνεται σε όλη τη Δυτική Αφρική - iefimerida.gr

Μία νέα και επιθετική μορφή του ιού HIV εξαπλώνεται σε όλη τη Δυτική Αφρική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακαλύφθηκε πρόσφατα ένα νέο είδος του ιού HIV και εξαπλώνεται ήδη σε ολόκληρη τη Δυτική Αφρική. Το χειρότερο είναι ότι είναι ιδιαίτερα επιθετικό και προκαλεί ταχύτερη εξέλιξη σε AIDS από άλλες μορφές.

Ονομάζεται A3/02, και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 2011. Αλλά τώρα, αναφέρει το Al Jazeera, ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Lund της Σουηδίας έχουν διαπιστώσει ότι εξαπλώνεται σε όλη τη Δυτικής Αφρικής χώρα της Γουινέας-Μπισάου.Η Angelica Palm, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη, εξηγεί: "Τα άτομα που έχουν μολυνθεί με τη νέα μορφή του ιού, αναπτύσσουν AIDS μέσα σε πέντε χρόνια. Αυτό είναι περίπου δύο χρόνια γρηγορότερα από από τις προηγούμενες ποικιλίες του ιού.”

Η έρευνα υποστηρίζει προηγούμενες μελέτες που είχαν δείξει ότι επανασυνδιασμένα στελέχη του HIV - εφόσον διαφορετικά DNA συνδυάζονται και διαμορφώνουν νέα στελέχη - είναι ενδεχομένως πολύ πιο επικίνδυνα.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ενώ η ερευνά τους διεξάγεται στη Δυτική Αφρική, διαφορετικά επανασυνδυασμένες μορφές του ιού είναι πιθανό να αρχίσουν να σχηματίζονται σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, λόγω των υψηλών επιπέδων μετανάστευσης.Υπάρχουν, ωστόσο, και καλά νέα. Από όσο γνωρίζουν οι επιστήμονες, οι φαρμακευτικές αγωγές και οι θεραπείες που διατίθενται σήμερα για τον ιό HIV είναι «εξίσου λειτουργικές σε όλους τους διαφορετικούς τύπους και παραλλαγές», σύμφωνα με την Palm. Και, ευτυχώς, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο προς την εξουδετέρωση του ιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υγεία Αφρική AIDS HIV Ίος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ