Οι μισθωτοί επιστρέφουν στη δεκαετία του 1970 λόγω φόρων και περικοπών [παραδείγματα] - iefimerida.gr

Οι μισθωτοί επιστρέφουν στη δεκαετία του 1970 λόγω φόρων και περικοπών [παραδείγματα]

Οι μισθωτοί επιστρέφουν στη δεκαετία του 1970 λόγω φόρων και περικοπών [παραδείγ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Βαριές είναι οι απώλειες στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, που βρίσκονται από το 2009 σε κλοιό φορολογικών επιβαρύνσεων στο εισόδημα, στα ακίνητα- ακόμα και στη πρώτη κατοικία- στα αυτοκίνητα, στη κατανάλωση ειδών και υπηρεσιών πρώτης γραμμής, έχοντας υποστεί παράλληλα δραματική μείωση εισοδημάτων λόγω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, αν συνυπολογιστούν οι απώλειες άνω του 20% στις μέσες αποδοχές και οι επιβαρύνσεις από την άμεση και έμμεση φορολογία, το διαθέσιμο εισόδημα υποχωρεί στα επίπεδα της προηγούμενης 35ετίας ήτοι στη δεύτερη πενταετία του 1970!!!!Στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών περί... υποφορολόγησης, οι ψυχροί αριθμοί αποτυπώνουν τη πραγματικότητα της τελευταίας 5ετίας.

Αυξήσεις φόρων καταγράφηκαν σε ακίνητα και αυτοκίνητα.

Εντυπωσιακές είναι και οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, που χαρακτηρίζονται άδικοι επειδή επιβαρύνουν αδιακρίτως φτωχά και πλούσια νοικοκυριά. Οι συντελεστές του ΦΠΑ, που το 2009 ήταν 9 και 19%, το 2010 ανέβηκαν στο 11- 23% ενώ από το 2011 παραμένουν στο 13- 23%. Ο ΕΦΚ στη βενζίνη το 2009 ήταν 35,9 λεπτά το λίτρο αλλά πλέον βρίσκεται στα 67 λεπτά το λίτρο. Όσον αφορά, δε, στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο ΕΦΚ από τα 2,1 λεπτά το λίτρο, από πέρσι βρίσκεται στα 33 λεπτά!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μισθοί περικοπές ΓΣΕΕ φόροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ