Πίσω στην πραγματικότητα -Πώς ένα κορίτσι μεγάλωσε ως θεά και στα 16 της έγινε ξανά θνητή - iefimerida.gr

Πίσω στην πραγματικότητα -Πώς ένα κορίτσι μεγάλωσε ως θεά και στα 16 της έγινε ξανά θνητή

Πίσω στην πραγματικότητα -Πώς ένα κορίτσι μεγάλωσε ως θεά και στα 16 της έγινε ξ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πήραν από την οικογένειά της όταν τριών ετών. Την έκλεισαν σε ένα παλάτι, την υπηρετούσαν όλοι, αλλά ήταν αποκλεισμένη από τον έξω κόσμο. Η Πρέετι Σακία λατρευόταν ως θεά. Τώρα, στα 16 της μαθαίνει ξανά να ζει σαν θνητή. Γιατί ήταν ένα από τα κορίτσια Κουμάρι, ένα περίεργο έθιμο του Νεπάλ.

Η έφηβη σήμερα Πρέετι ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης και περνά το χρόνο της διαβάζοντας. Τα προηγούμενα χρόνια όμως ήταν εντελώς διαφορετικά. Την επέλεξαν όταν ήταν τριών ετών και την τιμούσαν ως ενσάρκωση της Ντούργκα, μίας θεότητας των Ινδουιστών. Πρόκειται για παράδοση αιώνων στο Νεπάλ, με τα κορίτσια Κουμάρι όπως είναι γνωστά, τα οποία παραδίδουν τη σκυτάλη στο επόμενο από τη στιγμή που θα έχουν έμμηνο ρύση.

Η Πρέετι, όπως και όλα τα άλλα κορίτσια που περνούν από αυτή τη θέση, ήταν τιμώμενο πρόσωπο αλλά και αποξενωμένη για χρόνια. Με έντονο μακιγιάζ στα μάτια και ένα χρυσό-κόκκινο κοστούμι, είχε δικαίωμα να βγει από το παλάτι μόνο 13 φορές το χρόνο. Η μητέρα της μπορούσε να την επισκεφτεί μία φορά την εβδομάδα, ενώ μόνο η μεγάλη της αδερφή την πλησίαζε λίγο περισσότερο, καθώς έπαιζαν κάθε Σάββατο.

Οταν επέστρεψε στο σπίτι της, χρειάστηκε μεγάλη περίοδος προσαρμογής για όλη την οικογένεια. Για την Πρέετι ήταν ένα σοκ το να πρέπει να ζήσει χωρίς βοηθούς, ενώ είχε μάθει για χρόνια να την περιποιούνται ως θεά. Της πήρε καιρό να συνηθίσει τον έξω κόσμο, καθώς αρχικά φοβόταν τα αυτοκίνητα και είχε την εντύπωση πως όλοι την κοιτούσαν. Επίσης, δυσκολεύτηκε αρκετά να κάνει φίλους, καθώς δεν είχε επαφή με συνομήλικούς της.

Τώρα αυτό έχει αλλάξει και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις παραδοσιακές αρχές με τις οποίες μεγάλωσε και τις συνήθειες των εφήβων. Η ίδια δηλώνει πως δεν έχει αγόρι. Αν και δεν απαγορεύεται να αποκτήσει σύντροφο μία πρώην θεότητα, οι προληπτικοί πιστεύουν πως οι σύζυγοι των πρώην Κουμάρι πεθαίνουν νωρίς.

Αν και μία Κουμάρι είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες στο Νεπάλ, με εκατοντάδες να επισκέπτονται το παλάτι καθημερινά, ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ζητήσει πολλές φορές να σταματήσει αυτό το έθιμο. Επιχείρημά τους το γεγονός ότι στο όνομα της παράδοσης εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν την ψυχολογία μικρών κοριτσιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις έθιμο θέα Νεπάλ Κουμάρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ