Τι κρύβει η επίθεση του Στέφανου Μάνου στην Εθνική Τράπεζα - iefimerida.gr

Τι κρύβει η επίθεση του Στέφανου Μάνου στην Εθνική Τράπεζα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλούν στην αγορά οι, ως συνήθως, επιπόλαιες τοποθετήσεις του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου. Ο κ.Μάνος σχολιάζοντας στο ΣΚΑΙ τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής επιτέθηκε στην Εθνική Τράπεζα και τη διοίκησή της λέγοντας:

«Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκησή της δήλωσε, «οικειοθελώς» μας διαβεβαιώνουν, τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της Συνόδου Κορυφής. Οικειοθελώς φαντάζομαι σημαίνει ότι η διοίκηση γνωρίζει τις λεπτομέρειες που εμείς δεν γνωρίζουμε και κρίνει ότι τα μακροχρόνια συμφέροντα των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών της τράπεζας εξυπηρετούνται με αυτή την «οικειοθελή» συμμετοχή. Αν όμως αποδειχτεί ότι δεν εξυπηρετούνται καθόλου, τι θα γίνει; Έχει φθάσει ο καιρός να οργανωθούν οι μέτοχοι της Εθνικής ώστε να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.»

Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει η διοίκηση της Εθνικής; Να διαφωνήσει με όλες τις αγορές και όλες τις τράπεζες του κόσμου και να πει ότι δεν συμφωνεί με το σχέδιο διάσωσης της χώρας; Και τι προτείνει ως λύση; Τη χρεοκοπία της Ελλάδας;

Ερωτηματικά προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο κ. Μάνος, μολονότι συμφώνησαν με το ευρωπαϊκό «σχέδιο Μάρσαλ» όλες οι εμπορικές τράπεζες της χώρας, επικεντρώνει την κριτική του μόνο στην Εθνική Τράπεζα, «κλαίγοντας» μάλιστα για τα συμφέροντα των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας που δήθεν πλήττονται.

Οι μέτοχοι της Εθνικής, πάντως, δεν φαίνεται να ανησυχούν αφού η μετοχή της τράπεζας ανέβηκε χτες 10%, σήμερα ανεβαίνει άλλα 8,5% με έναν πρωτοφανή τζίρο για τα δεδομένα της αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ