Στους 32 του Europa League ο ΠΑΟΚ –Μεγάλη νίκη επί της Σαχτιόρ (2-0) στο παγωμένο Καζακστάν [video] - iefimerida.gr

Στους 32 του Europa League ο ΠΑΟΚ –Μεγάλη νίκη επί της Σαχτιόρ (2-0) στο παγωμένο Καζακστάν [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να αγωνιζόταν υπό αντίξοες συνθήκες, αφού η θερμοκρασία στη μακρινή Αστάνα του Καζακστάν ήταν εξαιρετικά χαμηλή, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν για άλλη μια φορά «επαγγελματίας». Φρόντισε να νικήσει την Σαχτιόρ Καραγκαντί (2-0), να εξασφαλίσει τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και το μόνο του που απομένει είναι να διεκδικήσει τη πρώτη θέση του ομίλου στο τελευταίο αγώνα απέναντι στην Αλκμάαρ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και έδωσαν γρήγορο ρυθμό στον αγώνα δημιουργώντας ευκαιρίες. Κύριοι εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών του ΠΑΟΚ ήταν ο Νίνης, ο Στοχ και ο Λούκας, ενώ από τη μεριά της η Σαχτιόρ προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με μακρινά γεμίσματα προς τη περιοχή του δικεφάλου.

Το ημίχρονο τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το οκτώ κόρνερ που κέρδισε και το Γλύκο να τον σώζει σε δύο πολύ καλές ευκαιρίες της Σαχτιόρ στο 18' και το 22'. Πέρα από τα πολλά κόρνερ, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και τρεις ακόμα φάσεις. Στο 31' ο Λαζάρ σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στο 38' ο Μόκιν απέκρουσε το σουτ του Κατσουράνη ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο τερματοφύλακας την Σαχτιόρ έκανε τρομερή επέμβαση διώχνοντας το σουτ του Στοχ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε ακόμα πιο δυνατά και αφού προειδοποίησε με τις ευκαιρίες του στο 46' και στο 48', πήρε το προβάδισμα με γκολ του Λούκας στο 54'. Ο Ισπανός προσπάθησε να βρει τον Νίνη με σέντρα από τα δεξιά, όμως η μπάλα κόντραρε σε παίχτη της Σαχτιόρ, μπέρδεψε τον τερματοφύλακα της και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του Καζακστάν.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ωστόσο, από το 70' και μετά η Σαχτιόρ βγήκε μπροστά, προσπάθησε να ισοφαρίσει δημιουργώντας καλές ευκαιρίες, όμως ο Γλύκος και η αστοχία των γηπεδούχων έσωσαν τον ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης όμως ήταν αυτός που είπε τη τελευταία κουβέντα, αφού στο 93' σφράγισε τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης με «κεραυνό» του Κίτσιου από κοντινή απόσταση.

Κάπου εκεί όλα τελείωσαν για την ομάδα του Καζακστάν. Οι παίχτες του ΠΑΟΚ εξασφάλισαν ήδη τη πρόκριση στην επόμενη φάση και πλέον περιμένει την Αλκμάαρ στην Τούμπα για να διεκδικήσει τη πρωτιά του ομίλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ