ΓΑΠ: «Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας» - iefimerida.gr

ΓΑΠ: «Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που έγινε σήμερα το μεσημέρι.

"Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας", πρόσθεσε.

"Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη". Επιτυχία για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη χθεσινή απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης, την οποία απέδωσε στις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αποδείχθηκαν, είπε, οι αρετές των Ελλήνων και καταρρίφθηκαν μύθοι απαξιωτικοί για τους Έλληνες.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, τόσο κατά την είσοδό του σταην αίθουσα, όσο και με το τέλος της εισηγητικής του ομιλίας, αναφέρθηκε και στο προσωπικό του στοίχημα σε αυτή την υπόθεση, για την οποία δέχθηκε, όπως είπε, σφοδρή κριτική σε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά, όπως πρόσθεσε, έδωσε τη μάχη έχοντας στη σκέψη του μόνο τον απλό κόσμο.

Εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν άκουγε την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο η χώρα μας κατόρθωσε να παραμείνει όρθια και ζωντανή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι εμείς, ως Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε θυσίες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι έρμαιο των αγορών ούτε της αναποφασιστικότητας της Ευρώπης και στη βάση αυτή διαπραγματεύθηκε χθες και το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε, έχασε την ιστορική ευκαιρία να συμμετέχει στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση. Επέλεξε την εξέδρα, από τη μάχη και ποντάρισε στην αποτυχία της χώρας, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στις Βρυξέλλες για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα CDS, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι δεν θα υπάρξουν ζημιές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Για "ανεπαίσθητες ζημιές" στα ασφαλιστικά ταμεία και "λίγο περισσότερο" στις τράπεζες μίλησε, πάντα σε συζήτηση με δημοσιογράφους, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Από τη μεριά τους ο υπουργός αναπληρωτής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, επισήμαναν το γεγονός ότι, μετά τις χθεσινές αποφάσεις, το πλαίσιο εγγυήσεων που δόθηκε στην Ελλάδα, καθιστά την χώρα ιδιαίτερα ασφαλή τόπο τραπεζικών καταθέσεων και εκτίμησαν ότι θα σημειωθεί επιστροφή καταθέσεων αλλά και εισροή κεφαλαίων.

Στην ίδια συζήτηση ο κ. Παμπούκης εξήρε, επίσης την υπεύθυνη, όπως ανέφερε, στάση των ναυτεργατών που ανέστειλαν, όπως ενημέρωσε, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ