Πόλεμος για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών -Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τροπολογία την Παρασκευή - iefimerida.gr

Πόλεμος για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών -Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τροπολογία την Παρασκευή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδοκυβερνητική κόντρα προέκυψε μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου. Από τη μία πλευρά η ΝΔ έβαλε το θέμα στο ψυγείο υπαναχωρώντας υπό το βάρος έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων και δεν κρίνει σκόπιμη την άμεση προώθηση μιας σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ αντιδρά με τη θέση της ΝΔ και αποφάσισε πως θα καταθέσει τροπολογία την ΠαρασκευήΟ εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τροπολογία την Παρασκευή προκειμένου να ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα περί αφορισμού που είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

«Είμαι Εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Διάβασα δημόσια παρέμβαση Μητροπολίτη ότι όσοι στηρίξουμε την ένταξη ομοφύλων ζευγαριών στη Σύμφωνο Συμβίωσης θα μας αφορίσει. Δεδομένου πως εμείς προτιθέμεθα να στηρίξουμε αυτή την πρόταση, είμαστε ολίγον συγκλονισμένοι και για αυτό θα είμαι και πολύ σύντομος», ανέφερε ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ