Έρευνα δείχνει ότι οι συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να προβλέψουν το διαζύγιο - iefimerida.gr

Έρευνα δείχνει ότι οι συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να προβλέψουν το διαζύγιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μελέτη εννέα ετών που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο από το τμήμα «Research Institute of Addictions» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παντρεμένα ζευγάρια με ίδιες συνήθειες κατανάλωσης οινοπνεύματος - ακόμη και αν η κατανάλωση είναι πολύ βαριά - είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στο γάμο τους από ζευγάρια που καταναλώνουν ανόμοιες ποσότητες αλκοόλ.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 634 διαφορετικά ζευγάρια και τα κατέταξαν σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες: Στην πρώτη ομάδα κανένας από τους δύο δεν έπινε υπερβολικές ποσότητες, στην δεύτερη έπινε μόνο ο σύζυγος, στην τρίτη έπινε μόνο η γυναίκα, και στην τελευταία έπιναν και οι δυο πιο πολύ και από ναυτικό.
Τα ευρήματά τους έδειξαν ότι το 45 έως το 55 τοις εκατό των γάμων όπου είτε ο σύζυγος ή η σύζυγος έπιναν περισσότερο από τον άλλον, τελείωναν με διαζύγιο στο ένατο έτος. Αλλά όταν και οι δύο έπιναν εξίσου, το ποσοστό των διαζυγίων μειώθηκε στο 35 τοις εκατό.

"Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι είναι η διαφορά μεταξύ της ποσότητας κατανάλωσης αλκοόλ του ζευγαριού, και όχι η ίδια η κατανάλωση, που οδηγεί στη συζυγική δυσαρέσκεια, στον χωρισμό και στο διαζύγιο" δήλωσε ο Kenneth Leonard, διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου και επικεφαλής της μελέτης.

Προκάλεσε έκπληξη, όταν η έρευνα έδειξε ότι τα ποσοστά διαζυγίου για τα ζευγάρια βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ (η βαριά κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται στα έξι ή και περισσότερα ποτά, ή μέχρι το σημείο δηλητηρίασης) δεν ήταν μικρότερα από τα ζευγάρια που δεν καταναλώνουν αλκοόλ. Παράλληλα, τα ποσοστά διαζυγίου ήταν υψηλότερα για τα ζευγάρια όπου η γυναίκα έπινε περισσότερο από τον σύζυγό της.

Νωρίτερα αυτό το έτος, μια πιο ολοκληρωμένη έρευνα διεξήχθη από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, η οποία εξέτασε σχεδόν 20.000 ζευγάρια και κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα. Ακόμα, ο Leonard ελπίζει ότι η έρευνά του θα ωθήσει την περαιτέρω μελέτη. «Το γεγονός ότι αυτό δεν θεωρείται ως πρόβλημα είναι κάτι που ελπίζουμε ότι θα αλλάξει» είπε.

Διαβάστε την ολοκληρωμένη έρευνα εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ