Συνεχώς αυξάνονται τα χρέη των φορολογούμενων προς το Δημόσιο - iefimerida.gr

Συνεχώς αυξάνονται τα χρέη των φορολογούμενων προς το Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανηφόρα ακολουθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το Δημόσιο αφού σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Εφορίες αυξήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις έναν μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα «νέα» ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την αρχή του 2013 μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου έφθασαν στα 7, 28 δισ. ευρώ έναντι 6,1 που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου.Οπως αναφέρει και το capital οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανήλθαν στο τέλος Οκτωβρίου στα 60,6 δισ. ευρώ καθώς εκτός από τις «νέες οφειλές», δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, έχουν συσσωρευτεί έως το τέλος του 2012 και άλλα 53,3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα όπως προέκυψε ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες δεν υποβάλει εμπρόθεσμα περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Ειδικά στο 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 3,95 εκατ. δηλώσεις ΦΠΑ ενώ υποβλήθηκαν 3,10 εκατομμύρια δηλώσεις. Η μη απόδοση του ΦΠΑ είναι για πολλές επιχειρήσεις ένας εύκολος τρόπος για την εξεύρεση κεφαλαίων κίνησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημόσιο χρεή ΦΠΑ φορολογούμενοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ