Tίτλοι τέλους για Μπερλουσκόνι -Η Γερουσία απέπεμψε τον πρώην πρωθυπουργό από το σώμα - iefimerida.gr

Tίτλοι τέλους για Μπερλουσκόνι -Η Γερουσία απέπεμψε τον πρώην πρωθυπουργό από το σώμα

Tίτλοι τέλους για Μπερλουσκόνι -Η Γερουσία απέπεμψε τον πρώην πρωθυπουργό από το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρονικό προαναγγελθέντος πολιτικού «θανάτου» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν η ονομαστική ψηφοφορία στη Γερουσία της Ιταλίας. Οπως αναμενόταν, υπερψηφίστηκε η αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού της χώρας από το σώμα.

Αν και ο Καβαλιέρε είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης και ψηφοφορίας, υποστηρίζοντας ότι διέθετε νέα αθωωτικά στοιχεία για την υπόθεση της φοροδιαφυγής για την οποία έχει καταδικαστεί, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον Μπερλουσκόνι να χάνει την έδρα του.

«Είναι ημέρα πένθους για την ιταλική Δημοκρατία», είπε ο ίδιος λίγο νωρίτερα, μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του έξω από το σπίτι του στη Ρώμη. Ο Καβαλιέρε υποσχέθηκε ότι δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική και τόνισε ότι θα συνεχίσει να ηγείται του κόμματός του.

«Πρέπει να μην απελπιστούμε εάν ο ηγέτης της κεντροδεξιάς δεν θα είναι γερουσιαστής πια. Υπάρχουν ηγέτες άλλων κομμάτων που δεν είναι βουλευτές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ