Μπακογιάννη σε Στουρνάρα: Ξεπεράσαμε τα όρια αντοχής -Βάλτε τέλος στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων - iefimerida.gr

Μπακογιάννη σε Στουρνάρα: Ξεπεράσαμε τα όρια αντοχής -Βάλτε τέλος στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων

Μπακογιάννη σε Στουρνάρα: Ξεπεράσαμε τα όρια αντοχής -Βάλτε τέλος στην υπερφορολ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γαλάζιες κόντρες σημειώθηκαν στη Βουλή όταν μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πως είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος που έχει να διανύσει η χώρα, αλλά και πως ο προϋπολογισμός του 2014 δεν περιλαμβάνει νέα οριζόντια δημοσιονομικού χαρακτήρα όμως περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές.Πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη έστρεψε τα βέλη της στον κ.Στουρνάρα και άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό. «Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων εσείς είπατε ότι δεν έχουμε υπερφολογόγηση. Αν είναι ένα πρόσκαιρο μέτρο για να καλύψουμε ανάγκες προϋπολογισμού είναι μία αντίληψη όμως αν δεν υπάρχει και πρέπει να αυξήσουμε τη φορολόγηση για να φτάσουμε το μ.ο. της Ευρώπης τότε είναι πολύ σοβαρά. Η αντιπολίτευση λέει όχι σε όλα ..αυτό όμως σημαίνει μόνο αύξηση της δικής μας ευθύνης αφού πρέπει να καλύψουμε και αυτό το κενό και πρέπει να προχωρήσουμε με ρυθμούς πολύ πιο γρήγορους από ότι σήμερα.

Υπάρχει δομική διαφωνία με αυτό που είπατε κύριε Υπουργέ. Είναι πάρα πάρα πολύ άσχημα τα πράγματα αν είναι έτσι όπως τα πιστευτέ. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας έχει οκταπλασιαστεί. Η μεσαία τάξη καταρρέει. Είναι παράδοξο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία να προσπαθούν κάποιοι να πουλάνε ακίνητα για να πληρώσουν φόρους. Έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής, επιχειρήσεων, ιδιοκτήτων ακινήτων και ελεύθερων επαγγελματιών. Το βλέπετε και μόνος σας από τις καταθέσεις στις τράπεζες, ότι οι ελάχιστες αποταμιεύσεις εξαντλήθηκαν.

Κύριε υπουργέ ό,τι έγινε στο Παιδείας φτάνουν στα όρια αντοχής των βουλευτών. Δεν είναι δυνατόν τη μια μέρα να λέμε ότι θα φύγουν 500 και το άλλο πρωί να φεύγουν 100. Και τελικά να φεύγουν οι καθαρίστριες από το Οικονομικών. Δεν έχω μούτρα να εμφανιστώ στις καθαρίστριες».

Επιθέσεις από Ντινόπουλο και Λυκουρέντζο

Να σταματήσει ο κ. Στουρνάρας να δοκιμάζει τις αντοχές των βουλευτών γιατί κάποια στιγμή θα πάψουν να υπάρχουν είπε ο Αργύρης Ντινόπουλος και πρόσθεσε «Θα πρέπει να δούμε τους φορολογικούς συντελεστές και το αφορολόγητο όριο. Στην Αθήνα τα δικά μας μαντριά είναι τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα και μαγαζιά».

Και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος όμως επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα «υπαρχει αισιοδοξία από τον υπουργό που δεν δικαιολογείται, χρειάζεται σύνεση και μετριοπάθεια. Δεν πάτε καλά με τις αποκρατικοποιήσεις. Το κράτος παραμένει ανάλγητο και με μίσος σε όποιον πάει να δημιουργήσει».

Λαφαζάνης: Η ομιλία Στουρνάρα, είναι αντάξια ενός υπουργού Οικονομικών προτεκτοράτου

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε σκληρή κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του «αντάξια ενός υπουργού Οικονομικών ενός προτεκτοράτου». «Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ όποιοι πολίτες παρακολούθησαν την ομιλία σας δεν κατάλαβαν τίποτε», πρόσθεσε και στη συνέχεια δήλωσε:

«Πρώτη φορά που συζητάμε προϋπολογισμό και θα ψηφίσουμε προϋπολογισμό που θα καταρτιστεί από άλλους. Αυτός είναι εικονικός, ο πραγματικός θα συνταχθεί από την τρόικα μετά από διαπραγματεύσεις που θα κάνετε με την τρόικα και για να εφαρμόσετε τελικά τις συνταγές και τις κατευθύνσεις της τρόικας. Και στη χειρότερη Μπανανία δε θυμάμαι να έχει εφαρμοστεί αυτή η τακτική», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ