Θεοχάρης υπερασπίζεται τον Στουρνάρα: Ο φόρος ακινήτων είναι ένας «αριστερός» φόρος - iefimerida.gr

Θεοχάρης υπερασπίζεται τον Στουρνάρα: Ο φόρος ακινήτων είναι ένας «αριστερός» φόρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ του φόρου ακινήτων και της φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση τάχθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παραδέχθηκε ωστόσο πως ελάχιστες από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μπορούν πλέον να εισπραχθούν.

«Από τα 60 δισ., ακόμα δεν έχει γίνει όλη η επεξεργασία για να πει κάποιος με σιγουριά ποια είναι προς είσπραξη, αλλά νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο ποσοστό τα ανεπίδεκτα, γύρω στο 70-75%» παραδέχθηκε ο Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, όπου παράλληλα υπερασπίσθηκε τα λεγόμενα του Γιάννη Στουρνάρα περί «υποφορολόγησης» των Ελλήνων στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη «Ανατροπή», λέγοντας:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν, ενδεχομένως, ομάδες συμπολιτών μας που δεν φορολογούνται όσο σε άλλα προηγμένα κράτη, όπως στη Γερμανία, εάν έβγαζαν το ίδιο εισόδημα. Υπάρχει και το ανάποδο» είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στον φόρο ακίνητης περιουσίας, τον χαρακτήρισε ως έναν φόρο που «σίγουρα δεν τον ζητά η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα "αριστερό". Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν "εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο"» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ