Ενοχοι λιμενικοί για βασανισμό μεταναστών στη Χίο -Τους υπέβαλαν σε εικονική εκτέλεση - iefimerida.gr

Ενοχοι λιμενικοί για βασανισμό μεταναστών στη Χίο -Τους υπέβαλαν σε εικονική εκτέλεση

Ενοχοι λιμενικοί για βασανισμό μεταναστών στη Χίο -Τους υπέβαλαν σε εικονική εκτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξι χρόνια έπειτα από την καταγγελία τους, δύο Μαροκινοί μετανάστες δικαιώθηκαν. Το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά έκρινε ένοχους δύο από τους τρεις λιμενικούς που διώκονταν για κακοποίηση σε βάρος τους στη Χίο το 2007.

Το ένα από τα δύο θύματα εμφανίστηκε στο δικαστήριο- ο άλλος Μαροκινός βρίσκεται στη Νορβηγία- και περιέγραψε για μία ακόμη φορά τις φρικτές στιγμές που έζησε. Λιμενικοί του βύθιζαν το κεφάλι σε κουβά μέχρι πνιγμού, ενώ τον υπέβαλαν και στο βασανιστήριο της «εικονικής εκτέλεσης», όπως κατέθεσε.

Ο ένας από τους λιμενικούς αθωώθηκε με πλήρη ομόφωνη απόφαση των δικαστών. Στους άλλους δύο, η τύχη των οποίων θα κριθεί στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο, επιβλήθηκαν ποινές τριών και έξι ετών αντίστοιχα, με ανασταλτικό χαρακτήρα, με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά. Τους επιβλήθηκαν επίσης ποινές αποστέρησης των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ