Πού θα τοποθετηθούν οι 2.858 δημοτικοί αστυνόμοι μετά την κινητικότητα - iefimerida.gr

Πού θα τοποθετηθούν οι 2.858 δημοτικοί αστυνόμοι μετά την κινητικότητα

Πού επανατοποθετούνται οι 2.858 δημοτικοί αστυνόμοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε την απόφαση επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας.Σε ποια υπουργεία θα επανατοποθετηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά κύριο λόγο η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Αστυνομία. Οπως γράφει και το euro2day ένας σημαντικός αριθμός θα αξιοποιηθεί ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του Υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

Οι θέσεις που «ανοίγουν»

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα όπως η ενίσχυση των υπαρχόντων σωφρονιστικών καταστημάτων, αλλά και το άνοιγμα νέων πτερύγων στα σωφρονιστικά καταστήματα της Νιγρίτας του Νομού Σερρών και των Χανίων, η ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η καλύτερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου και των παράλληλων προβλημάτων που αυτό δημιουργεί, όπως για παράδειγμα η φοροδιαφυγή, ενώ τέλος ενισχύονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την απονομή ιθαγένειας.

Ποιες είναι οι προθεσμίες που πρέπει να προλάβουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί

Σύμφωνα με το euro2day Από εδώ και πέρα –σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- τα βήματα που έπονται, μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών, είναι τα εξής:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ