Ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου για την οριστικοποίηση των προτάσεων εν όψει Τρόικα - iefimerida.gr

Ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου για την οριστικοποίηση των προτάσεων εν όψει Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση θα έχουν σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα στις 18:00.

Η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου γίνεται με στόχο την οριστικοποίηση των ελληνικών προτάσεων εν όψει της επιστροφής της τρόικας στις 2 Δεκεμβρίου.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να κλείσει τη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του 2013 και πριν από την επίσημη ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τα βασικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης είναι το δημοσιονομικό κενό του 2014, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ο νέος φόρος ακινήτων, οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης του υπουργείου Εργασίας και η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ