Νίκη Ολάντ έναντι του Σαρκοζί προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Νίκη Ολάντ έναντι του Σαρκοζί προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ θα μπορούσε να νικήσει τον Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, αν αυτές διεξάγονταν σήμερα, προκύπτει από δημοσκόπηση της IFOP.

Ο Ολάντ, ο οποίος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου, θα συγκέντρωνε ποσοστό 57% έναντι 43% του Σαρκοζί, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Η Μαρτίν Ομπρί επίσης πιθανή υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία, θα κέρδιζε τον Σαρκοζί, αλλά με μικρότερη διαφορά: 53% -43%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 19 ως τις 21 Ιουλίου σε δείγμα 948 ατόμων.

Σε άλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, το 66% των Γάλλων τάσσονται κατά μιας δεύτερης θητείας του Νικολά Σαρκοζί. Το 60% των ερωτηθέντων επισήμαναν πως δεν πιστεύουν ότι ο σημερινός πρόεδρος της Γαλλίας θα επανεκλεγεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ