Δημοτικές εκλογές: 42% των Γάλλων δεν αποκλείουν να ψηφίσουν την ακροδεξιά Λεπέν - iefimerida.gr

Δημοτικές εκλογές: 42% των Γάλλων δεν αποκλείουν να ψηφίσουν την ακροδεξιά Λεπέν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 42% των Γάλλων δεν αποκλείουν να ψηφίσουν μια λίστα που θα υποστηρίζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στις δημοτικές εκλογές αν παρουσιαστεί η ευκαιρία στην πόλη τους, αναφέρει δημοσκόπηση που παρουσίασε τη Δευτέρα η Ενωση Εβραίων Φοιτητών Γαλλίας (UEJF).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 14 Νοεμβρίου 2013 με δείγμα 1003 άτομα από το Ινστιτούτο Polling Vox.
Για τους ψηφοφόρους του συντηρητικού κόμματος UMP 59% απαντούν ότι θα ψηφίσουν υποψήφιους που πρόσκεινται στο κόμμα τους, ενώ μόνο 9% από τους ψηφοφόρους του σοσιαλιστικού κόμματος απάντησαν ότι θα στηρίξουν το δικό τους κόμμα.
Στην ίδια δημοσκόπηση το 88% των Γάλλων απαντούν ότι ανάμεσα στους υποψηφίους που στηρίζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο υπάρχουν και αυτοί που κάνουν ρατσιστικές δηλώσεις αλλά το 40% εξ αυτών πιστεύει ότι και στα άλλα κόμματα ισχύει το ίδιο.
Το 64% από τους συμπαθούντες του ακροδεξιού κόμματος δηλώνουν ότι δεν αλλάξουν την ψήφο τους επειδή κάποιοι υποψήφιοι κάνουν δηλώσεις εναντίον των μεταναστών ή εναντίον των Εβραίων.
«Αυτό το κόμμα εξακολουθεί να διαβρώνει την κοινωνία με δηλώσεις που βαθαίνουν το μίσος, επενδύει στο φόβο και χρησιμοποιεί προκαταλήψεις» δηλώνει ο πρόεδρος της UEFJ Jonathan Hayoun.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Δημοσκόπηση Ακροδεξιά Λεπέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ