Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως την κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη και τη μοναδική εναλλακτική κυβερνητική λύση χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα επανέφερε την πρόταση για τη συλλογική αντιμετώπιση του χρέους της Ευρωζώνης.

«Είμαστε η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη. Είμαστε η κύρια ελπίδα απέναντι στον κίνδυνο της παγίδευσης των λαών στη μακροχρόνια υφεσιακή λιτότητα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό δίκτυο ενημέρωσης EurActiv.gr και EurActiv.com. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει την άμεση ακύρωση των Μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας και τη συντονισμένη αναθέρμανση των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ευρωπαϊκή Αριστερά να καταγραφεί στη συνείδηση και την προτίμηση των πολιτών της Ευρώπης ως αυτό που πραγματικά είναι: το μοναδικό πραγματικό αντίπαλο δέος και η μόνη εναλλακτική κυβερνητική λύση στο νεοφιλελευθερισμό. Ακόμη επανέφερε την πρότασή του για συλλογική, αλληλέγγυα και οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Χρέους, με βάση τη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953 για το χρέος της Γερμανίας.

«Επιθυμούμε να είμαστε το αναγκαίο πολιτικό αντίβαρο, στη "σκοτεινή Ευρώπη", από την άνοδο της ακροδεξιάς και την αναζωπύρωση του φασισμού, πάνω στα συντρίμμια της λιτότητας, της ύφεσης και της φτώχειας», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά, σχεδόν ένα μήνα πριν από την έναρξη η προεδρεύουσα χώρα δεν έχει προσδιορίσει το πολιτικό στίγμα της και τις συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που το αποκρυσταλλώνουν. «Η κυβέρνηση Σαμαρά υποβαθμίζει μια θεσμική κατάκτηση των συγκριτικά μικρότερων ευρωπαϊκών χωρών, όπως είναι η εναλλασσόμενη Προεδρία της ΕΕ, σε Προεδρία παλαιοκομματικού επαρχιωτισμού, με επίκεντρο τις φωτογραφικές χειραψίες και τη διπλωματική αβρότητα για εσωτερική προεκλογική κατανάλωση», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ