Δείτε καρέ καρέ τη δημιουργία του νησιού μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στην Ιαπωνία [βίντεο] - iefimerida.gr

Δείτε καρέ καρέ τη δημιουργία του νησιού μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στην Ιαπωνία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Ιαπωνία μεγάλωσε λίγο αυτή την εβδομάδα όταν μία έκρηξη ηφαιστείου δημιούργησε ένα νέο νησί περίπου 970 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο.

Το νησί έχει περίπου 200 μέτρα διάμετρο , σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή και εμφανίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Νισινοσίμα, ενός μικρού ακατοίκητου νησιού που ανήκει σε μια ομάδα περίπου 30 νησιών γνωστών ως νησιά Μπονίν ή αλυσίδα Ογκασαβάρα.

Τα μέσα ενημέρωσης ρώτησαν την Ιαπωνική κυβέρνηση εάν το νέο νησί θα λάβει σύντομα όνομα, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουν να δουν πόσο καιρό θα παραμείνει στην επιφάνεια δεδομένου ότι τα νέα νησιά έχουν την τάση να εξαφανίζονται κάτω από τα κύματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Αν γίνει ένα πλήρως ανεπτυγμένο νησί , θα είμαστε ευτυχείς να έχουμε περισσότερο έδαφος» δήλωσε ο Σούγκα.

Την Πέμπτη η Ιαπωνική ακτοφυλακή κυκλοφόρησε το βίντεο του νέου νησιού , που δείχνει καρέ καρέ την έκρηξη βράχων και τέφρας που δημιούργησαν το νησί στη θάλασσα. Η ηφαιστειολόγος Χιρόσι Ιτo δήλωσε στο FNN ότι είναι ασαφές αν το νησί θα γίνει μόνιμο ή θα βυθιστεί και πάλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νησί Ιαπωνία έκρηξη Βίντεο ηφαίστειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ