Ντάισελμπλουμ: Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η αξιολόγηση της Τρόικα - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η αξιολόγηση της Τρόικα

Ντάισελμπλουμ: Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η αξιολόγηση της Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικα το ταχύτερο δυνατό επεσήμανε για μία ακόμη φορά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, όπου έγινε το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε ότι κάποιες χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερες προσπάθειες.

«Το Eurogroup υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να συνεργαστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικα το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες υπέγραψε στο τρέχον πρόγραμμα.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στις εργασίες του Eurogroup ανέφερε πως «υπάρχουν κίνδυνοι (δημοσιονομικού εκτροχιασμού) για όλες τις χώρες», ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι «ορισμένες χώρες ασφαλώς οφείλουν να κάνουν περισσότερες προσπάθειες».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, αλλά υπάρχουν κάποια «εκκρεμή ζητήματα» τα οποία θα πρέπει να λυθούν για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικα. Πρόσθεσε ότι η χώρα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες τόσο στη δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και στην οικονομική μεταρρύθμιση και πως το 2014 προβλέπεται επιστροφή της ανάπτυξης, αλλά κατέληξε ότι πρέπει η Ελλάδα να εφαρμόσει αποφασιστικά το πρόγραμμα.

Στη δήλωση του Eurogroup, γίνεται αναφορά στις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε πρόγραμμα, όπου επισημαίνεται ότι έχει γίνει πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή, παρά τα μικρά περιθώρια ευελιξίας, αλλά τις κάλεσε να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν αποφασιστικά τις προκλήσεις, όπως αυτές προσδιορίζονται στα προγράμματα προσαρμογής της κάθε μίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ