Τραγωδία στη Λετονία από κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ-Δεκάδες οι νεκροί [εικόνες+βίντεο] - iefimerida.gr

Τραγωδία στη Λετονία από κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ-Δεκάδες οι νεκροί [εικόνες+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Λετονία με την κατάρρεση οροφής ενός σούπερ μάρκετ στην πρωτεύουσα Ρίγα.Οι διασώστες ανέσυραν τις σορούς οκτώ ακόμη ανθρώπων από τα συντρίμμια, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα να ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 33, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Τα νοσοκομεία έχουν απευθύνει έκκληση για προσφορά αίματος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης της χώρας, Βικτορία Σεμπέλε μεταξύ των νεκρών είναι και τρία μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Συνολικά οκτώ πυροσβέστες τραυματίσθηκαν» δήλωσε η Σεμπέλε.Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 18:00 (τοπική ώρα) της Πέμπτης. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν επιτόπου καταπλακώθηκαν από συντρίμμια εξαιτίας μιας νέας κατάρρευσης.

Τραγωδία στη Λετονία από κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ-Δεκάδες οι νεκροί [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο πρωθυπουργός Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι το έργο διάσωσης πιθανώς θα συνεχιστεί για ακόμα πολλές ώρες. αστυνομία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσουν άμεσα έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της κατάρρευσης της οροφής του κτηρίου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στην οροφή πραγματοποιούνταν έργα για την κατασκευή ενός «ρουφ γκάρντεν».«Είναι σαφές ότι πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ρίχαρντς Κοζλοβσκις. Eνα μεγάλο τμήμα της στέγης, έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων, του εμπορικού κέντρου όπου στεγαζόταν το σούπερ-μάρκετ Maxima κατέρρευσε και έπειτα το κτήριο έπεσε «σαν χάρτινος πύργος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αντρίς Αμέρικς.

Τραγωδία στη Λετονία από κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ-Δεκάδες οι νεκροί [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 1

Το εμπορικό κέντρο είχε κατασκευαστεί το 2011 και είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ