Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά το ΣΕΤΕ για την απεργία των ταξί - iefimerida.gr

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά το ΣΕΤΕ για την απεργία των ταξί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε για την τήρηση της νομιμότητας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί ζήτησε σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ κάνει λόγο για «προφανείς παραβάσεις του νόμου (παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση διακίνησης επιβατών, κλπ), σε πολλές περιοχές της χώρας μας» όπου «εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανεξήγητη αδράνεια ή/και ανοχή». «Υπό τις συνθήκες αυτές, η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος» αναφέρεται στην επιστολή.

Ο ΣΕΤΕ καλεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβει, διότι «τυχόν παράταση ή επανάληψη των φαινομένων κατάληψης ή αποκλεισμού οδών, λιμένων και αεροδρομίων μας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων όσων παραλείπουν να εκπληρώσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους».

Η επιστολή του ΣΕΤΕ προς τον κ. Τέντε έχει ως εξής:
«Γνωρίζετε ήδη ότι οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών λαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις ακραίες μορφές, όπως αυτές του αποκλεισμού οδικών κόμβων, αεροδρομίων και λιμένων. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η ταλαιπωρία των πολιτών και επισκεπτών της χώρας μας καθώς επίσης και η μεγάλη δυσφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό. Τα γεγονότα αυτά καταφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που δημιουργεί ελπίδες για έξοδο από την κρίση. Παράλληλα, τα γεγονότα αυτά θα έχουν ως μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις την οικονομική καταστροφή τουριστικών επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Παρά τις προφανείς παραβάσεις του νόμου (παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση διακίνησης επιβατών, κλπ), σε πολλές περιοχές της χώρας μας, οι κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανεξήγητη αδράνεια ή/και ανοχή στις ανωτέρω ποινικώς κολάσιμες συμπεριφορές, μολονότι, αυτές λαμβάνουν χώρα ενώπιον τους, δίχως καν να επιχειρείται η σύλληψη των δραστών. Υπό τις συνθήκες αυτές, η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος.

Παρακαλούμε, λοιπόν όπως δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές, διότι, τυχόν παράταση ή επανάληψη των φαινομένων κατάληψης ή αποκλεισμού οδών, λιμένων και αεροδρομίων μας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων όσων παραλείπουν να εκπληρώσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους, για την προάσπιση των συμφερόντων των τουριστικών επιχειρήσεων και τη διαφύλαξη της εικόνας του ελληνικού τουρισμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απεργία Άρειος Πάγος ταξί ΣΕΤΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ