Προειδοποίηση εισαγγελέα σε Πελεγρίνη: Ποινικές οι ευθύνες σας αν δεν ανοίξει το ΕΚΠΑ - iefimerida.gr

Προειδοποίηση εισαγγελέα σε Πελεγρίνη: Ποινικές οι ευθύνες σας αν δεν ανοίξει το ΕΚΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και με ποινικές ευθύνες θα έρθει αντιμέτωπος σε περίπτωση που δεν πράξει τα δέοντα για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΠΑ ο πρύτανης του ιδρύματος, όπως τον προειδοποίησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Λίγο νωρίτερα, μήνυμα προς τον κ. Πελεγρίνη είχε στείλει και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος κάλεσε τον πρύτανη του ΕΚΠΑ να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να μην χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο. «Αλλιώς, θα φέρει ακέραια την ευθύνη» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM και παράλληλα κάλεσε τους καθηγητές και τους φοιητητές να προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας. «Αν παρακωλυθεί ή παρεμποδιστεί κάποιος τότε ο νόμος είναι σαφής: ό,τι ισχύει για το υπόλοιπο της επικράτειας για παραβατικές συμπεριφορές, ισχύει και για το πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σήμερα άνοιξαν τρεις σχολές του Πολυτεχνείου, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών, δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι χημικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μηχανικοί.

Αντίθετα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και την Πληροφορική.

Παράλληλα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, με αφορμή τη συνέχιση της απεργίας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι με την υπ' αριθμ. 3006/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η συγκεκριμένη απεργία (για το χρονικό διάστημα από 18-11-2013 έως 23-11-2013) έχει κριθεί παράνομη.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης.

Παραιτήθηκαν και τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ

Εν τω μεταξύ μετά τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ τα μέλη της και οι αναπληρωτές Πρύτανη θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρύτανη.

Όπως έκανε γνωστό ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, μετά την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, με την οποία τα μέλη της και οι αναπληρωτές Πρύτανη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, «προκειμένου να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό την πίεση προς την πολιτεία να επανεξετάσει την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας», έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας άμεση συνάντηση μαζί του.

«Τα μέλη της Συγκλήτου, ομόφωνα, καθώς και οι αναπληρωτές πρύτανη, αποφασίζουν να θέσουν την παραίτησή τους στη διάθεση του κ.πρύτανη, προκειμένου έτσι να ενισχύσουν και την προσπάθεια της Πρυτανείας να επιτύχει, έστω την ύστατη αυτή στιγμή, την εκ μέρους της Πολιτείας επανεξέταση της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, που κινδυνεύει πλέον να καταστεί οριστικά μοιραία για την ίδια την υπόσταση του δημόσιου πανεπιστημίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ