Κρεμάστρες αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας για ανταλλαγή τροφίμων και ρούχων [εικόνες] - iefimerida.gr

Κρεμάστρες αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας για ανταλλαγή τροφίμων και ρούχων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι όμως, μια ιδέα κοινωνικής τέχνης έγινε πραγματικότητα, γεμίζοντας την πόλη με «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» όπου οι πολίτες μπορούν να ανταλλάσσουν τρόφιμα και ρούχα.

Πρόκειται για μια ιδέα της εικαστικού Ελένης Πολυχρονάτου και παρουσιάζει μεγάλη απήχηση, αφού στοχεύει στην κοινωνική αλληλεγγύη, τη βοήθεια και την ανταλλαγή, που τόσο έντονα αναδεικνύεται στη σημερινή πραγματικότητα.

Κρεμάστρες αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας για ανταλλαγή τροφίμων και ρούχων [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Αφορμή για την κατασκευή της «Κρεμάστρας Δημόσιου Χώρου», στάθηκε μια εικόνα που συνάντησε τυχαία στο δρόμο, έξω από ένα γαλακτοπωλείο, στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί, είδε ένα καλάθι με γαλακτοκομικά προϊόντα αφημένο στην εξώπορτα, από τους ιδιοκτήτες, για εκείνους, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά για το νοικοκυριό τους.

Κρεμάστρες αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας για ανταλλαγή τροφίμων και ρούχων [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Το εγχείρημα της εικαστικού δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια ορισμένων δημάρχων της πρωτεύουσας, οι οποίοι αγκάλιασαν την όλη προσπάθεια. Ήδη, από τον περασμένο Μάρτιο, οι «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» βρίσκονται στα κεντρικά σημεία του Κορυδαλλού, ενώ από τις 19 Νοεμβρίου θα στηθούν σε 12 σημεία του δημόσιου χώρου στους δήμους Ν.Ψυχικού και Φιλοθέης. Ακόμη, στις 20 Δεκεμβρίου, νέες κρεμάστρες θα τοποθετηθούν και στο δήμο Μοσχάτου –Ταύρου.

Κρεμάστρες αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας για ανταλλαγή τροφίμων και ρούχων [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Κρεμάστρες αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας για ανταλλαγή τροφίμων και ρούχων [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ