Τα ελληνικά του Σάντος και η εντολή που πήρε ο Καραγκούνης από το γιο του [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα ελληνικά του Σάντος και η εντολή που πήρε ο Καραγκούνης από το γιο του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν δύο από τους πρωτεργάτες αυτής της ιστορικής πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ. Ο ένας ως αρχηγός, ο άλλος ως ο μαέστρος από τον πάγκο. Μετά από τη λήξη, ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Φερνάντος Σάντος ήταν ξανά πρωταγωνιστές. Με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να δακρύζει και να μιλάει για την...εντολή του γιου του και τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μιλά ελληνικά.

Ο Σάντος το είχε υποσχεθεί άλλωστε, σε περίπτωση πρόκρισης. Ετσι ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τις δηλώσεις του στα ελληνικά. «Θέλω να πω τρία πράγματα. Ευχαριστώ το Θεό για την πρόκριση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Και αυτή η νίκη είναι για τον ελληνικό λαό», είπε σε σπαστά ελληνικά ο Σάντος, που αμέσως μετά τη λήξη έτρεξε προς τους Ελληνες στην κερκίδα.

«Η καρδιά μου με έστειλε στον κόσμο. Ηξερα πως αυτή η πρόκριση είναι σημαντική για μένα, για τους παίκτες αλλά και για τον ελληνικό λαό», εξήγησε ο προπονητής.

Λίγο νωρίτερα, ο Καραγκούνης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, καθώς φορά τη φανέλα με το εθνόσημο από τα 14 του και τώρα έζησε μία ακόμη μεγάλη συγκίνηση. «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια. Και στα παιχνίδια με τη Ρουμανία δώσαμε τα πάντα. Παίξαμε σε ένα γήπεδο κόλαση και φέραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, μια τεράστια πρόκριση. Μια μεγάλη χαρά για κάθε Ελληνα», είπε ο αρχηγός της ομάδας, που παραδέχθηκε πως οι τελευταίες δέκα ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες της καριέρας του.

Μάλιστα δεν έκρυψε πως είχε αποφασίσει ότι αν η Εθνική έμενε εκτός Μουντιάλ, τότε το παιχνίδι στο Βουκουρέστι θα ήταν το τελευταίο του με το εθνόσημο. «Δεν κοιμόμουν τα βράδια και τώρα νιώθω ανακουφισμένος», είπε, ενώ η φωνή του «έσπασε» και δάκρυσε όταν μίλησε για τον γιο του. «Αφιερώνω την πρόκριση στο Νάσο. Πριν φύγουμε για Βουκουρέστι μου είπε ''Μπαμπά, θέλω να περάσουμε στη Βραζιλία''», είπε ο ποδοσφαιριστής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ