Λιτότητα και στην Κομισιόν -Το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι κακώς πήραν αύξηση οι υπάλληλοι και οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών - iefimerida.gr

Λιτότητα και στην Κομισιόν -Το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι κακώς πήραν αύξηση οι υπάλληλοι και οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οτι δεν μπορούν οι Βρυξέλλες να εξαιρούνται από τα μέτρα λιτότητας αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και έτσι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα χάσουν την αύξηση μισθού του 2011.

Η Κομισιόν, το 2011 όταν δηλαδή η κρίση στην Ευρωζώνη κορυφωνόταν, είχε εγκρίνει για το προσωπικό των Βρυξελλών αύξηση μισθού 1,7%.

Ομως, εθνικές κυβερνήσεις κρατών της ΕΕ αντέδρασαν έντονα και προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τονίζοντας ότι ότι οι κανόνες της ΕΕ επιβάλλουν πάγωμα μισθών όταν υπάρχει ξαφνική και μεγάλη επιδείνωση στην οικονομία της Ευρώπης.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τις εθνικές κυβερνήσεις και δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι δεν μπορούν να αυτοεξαιρούνται από τα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν επιβάλλει στους «κοινούς» Ευρωπαίους πολίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ