Στα άκρα ο πόλεμος στα ΑΕΙ -Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών - iefimerida.gr

Στα άκρα ο πόλεμος στα ΑΕΙ -Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στα άκρα ο πόλεμος στα ΑΕΙ -Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και υπήρχε η πεποίθηση και η αισιοδοξία πως από την Τρίτη οι φοιτητές θα επέστρεφαν στα Πανεπιστήμια, αντί αυτού από το πρωί της Δευτέρας έχει κορυφωθεί ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στα ΑΕΙ. Επειτα από τις δύο 48ωρες απεργίες που αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι, σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών παραιτήθηκε μπροστά στο αδιέξοδο.

Επειτα από την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέσα στην εβδομάδα, συνεδρίασε η Σύγκλητος του πρώτου Ιδρύματος, με τους υπαλλήλους να ζητάνε την «κάλυψη» της απόφασης για τη νέα απεργία.

Τα μέλη της Συγκλήτου όμως έθεσαν στη διάθεση του Πρύτανη τις παραιτήσεις τους. Παράλληλα, εξουσιοδότησαν τον Θεοδόση Πελεγρίνη να ορίσει ραντεβού αντιπροσωπείας της Συγκλήτου με τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι:«Θέλουμε να ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαθήματα, αλλά όχι σε καθεστώς αστυνομοκρατίας», δήλωσε ο κ. Πελεγρίνης σύμφωνα με το newsit.gr. Την ίδια ώρα, ο ΑΣΕΠ έχει αρχίσει να δημοσιεύει τις πρώτες προσωρινές λίστες, με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων, για τη διαθεσιμότητα.

Οι καθηγητές δεν μπαίνουν στις αίθουσες υπό αστυνομική εποπτεία

Επειτα από τη συνεδρίασή της, η

«Το Ε.Κ.Π.Α στο σύνολό του (διδακτικό προσωπικό, λοιπό διδακτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές) δηλώνει τη σταθερή θέση του να λειτουργήσει αμέσως, επιτελώντας την αποστολή του ως Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος υπό συνθήκες ομαλότητας, οι οποίες δυστυχώς δεν υφίστανται στην παρούσα φάση λόγω των διάτρητων από νομικής και ηθικής άποψης αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας (έωλη μοριοδότηση απογραφέντων υπαλλήλων, παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς αργίας και επομένως εκτός Πανεπιστημίου).
• Δηλώνει την άρνηση του διδακτικού προσωπικού να προσέλθει στις αίθουσες διδασκαλίας υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων, όπως ελέχθη από τον υπουργό Παιδείας.
• Τα μέλη της Συγκλήτου, ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης και αδιέξοδης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρύτανη.
• Ζητεί συνάντηση του πρύτανη και αντιπροσωπείας μελών της Συγκλήτου με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, προκειμένου να παρέμβουν, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και το οδηγεί σε αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης όλων των λειτουργιών του».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ