Bloomberg: Η μαυρίλα της ανεργίας κάνει τους Ελληνες να στραφούν στις χαρτορίχτρες - iefimerida.gr

Bloomberg: Η μαυρίλα της ανεργίας κάνει τους Ελληνες να στραφούν στις χαρτορίχτρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καυστικό είναι το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και το οικονομικό μέλλον της χώρας, καθώς το συνδυάζει με έναν καλλιτέχνη της έκθεσης της Biennale στο πρώην κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην Σοφοκλέους, ο οποίος ρίχνει κάρτες ταρό «για να μαντέψει τη μοίρα του σακατεμένου ελληνικού έθνους».

Σε δημοσίευμα του με τίτλο «Οι Ελληνες στρέφονται στις χαρτορίχτρες καθώς το ράλι των αγορών κρύβει τη μαυρίλα της ανεργίας», το Bloomberg αναφέρεται στην έκθεση της Biennale αλλά και στην οικονομική κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα. Αρχικά, σχολιάζει τον χώρο της έκθεσης -το πρώην κτίριο του Χρηματιστηρίου- και αναφέρει πως «η Σοφοκλέους, ως προσωρινό σπίτι της Biennale, έχει εξελιχθεί σε μαυσωλείο των πρώην πλουσίων και ένα φυτώριο τέχνης».

Ωστόσο, το δημοσίευμα επικεντρώνεται περισσότερο στην οικονομική κατάσταση της χώρας υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα παραμένει το μεγαλύτερο βάρος στην ικανότητα της Ευρώπης να ξεπεράσει τον φόβο της διάλυσης του ευρώ. Με την οικονομία 23% μικρότερη και με περισσότερο από το 1/4 του πληθυσμού άνεργο, οι Ελληνες δοκιμάζουν περισσότερο πόνο, την ίδια στιγμή που η Ιρλανδία σταματά να βασίζεται σε δάνεια».

Στη συνέχεια, το Bloomberg αναφέρεται στις περικοπές που έχουν γίνει στην Ελλάδα και τις διαρκείς διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τονίζοντας πως την ίδια στιγμή «οι Ελληνες έχουν ταρακουνηθεί από την βία ανάμεσα στην ακροαριστερά και την Χρυσή Αυγή».

Παράλληλα, το Bloomberg αναφέρεται και στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, τονίζοντας πως υπάρχουν και άλλοι «τριγμοί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, οι οποίοι επέβαλλαν στον Γιάννη Στουρνάρα να γυρίσει πίσω στον ''πίνακα σχεδιασμού''».

Κλείνοντας, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των άλλων δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως «είχε ανάμεικτα αποτελέσματα, καθώς το κόμμα παραμένει τρίτο στις δημοσκοπήσεις μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, όταν το τέχνασμα του Γιώργου Παπανδρέου να καλέσει σε δημοψήφισμα για την λιτότητα, οδήγησε στην αποπομπή του από την θέση του πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ