Bank of America: Αναξιόπιστες οι απειλές της Τρόικα στην Ελλάδα- Δεν πρόκειται να σταματήσει το πρόγραμμα - iefimerida.gr

Bank of America: Αναξιόπιστες οι απειλές της Τρόικα στην Ελλάδα- Δεν πρόκειται να σταματήσει το πρόγραμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψεύτικες θεωρεί τις απειλές της Τρόικα η Bank of America, η οποία επισημαίνει πως δεν πρόκειται να διακοπεί το πρόγραμμα της Ελλάδας όσο επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα. Προβλέπει επιμήκυνση των ομολόγων και μείωση των επιτοκιών.

Σε έκθεση της με τίτλο «Η άβολη αλήθεια για την Ελλάδα», η Bank of America εκτιμά πως η σημερινή δυναμική χρέους ανάπτυξης δεν είναι βιώσιμη και αν και δεν τοποθετεί ως σενάρια το «κούρεμα» του χρέους, εντούτοις προβλέπει λύση στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης χρέους μέσω της επιμήκυνσης των ομολόγων και της μείωσης των επιτοκίων.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει πως όσο η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα η απειλή της τρόικας να σταματήσει το πρόγραμμα, αντί να συμφωνήσει σε μια αναδιάρθρωση του χρέους, στερείται αξιοπιστίας, καθώς η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει τις βασικές της ανάγκες εάν σταματούσε να πληρώνει τα χρέη της τα περισσότερα από τα οποία αφορούν την ίδια της Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ