Η πανσέληνος της Κυριακής επισκίασε την κορύφωση της βροχής των Λεοντιδών και ο κομήτης ISON καθώς συνεχίζει την βουτιά θανάτου του προς τον Ηλιο, θα είναι ορατός στον αστερισμό Ιχθείς και την Κυριακή ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ερμή.
O κομήτης ISON στη Σπίκα
Την περασμένη εβδομάδα, ο κομήτης της χιλιετίας έκανε μία εντυπωσιακή λάμψη επιτρέποντας στους παρατηρητές του ουρανού να τον δουν με γυμνό μάτι. Συνεχίζοντας την πορεία του προς τον Ηλιο, ο ISON, θα είναι ορατός το βράδυ της Δευτέρα 18 Νοεμβρίου δίπλα στο λαμπερό αστέρι της Παρθένου Σπίκα. Τα δύο ουράνια σώματα θα είναι ορατά στον νυχτερινό ουρανό περίπου τρεις ώρες πριν το ξημέρωμα στα νοτιοανατολικά του ορίζοντα.
Το λυκόφως του Αρη
Λίγο μετά τις 1 π.μ. το βράδυ της Τρίτης 19 Νοεμβρίου, ο Αρης θα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ορίζοντα τη στιγμή που αρχίζει το λυκόφως. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα αστέρια μπορεί να φαίνονται πιο φωτεινά από αυτόν, ο κόκκινος πλανήτης θα ξεχωρίζει για το ροδοκόκκινο χρώμα του.
Ο μοναχικός Φομαλχώ
Ενα μοναχικό φωτεινό αστέρι θα είναι ορατός χαμηλά στο νότο νωρίς το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου. Ο Φομαλχώ που συχνά αποκαλείται και «ο μοναχικός» ανήκει στον αστερισμό Ιχθείς. Στην πραγματικότητα είναι τόσο μοναχικός ώστε το πλησιέστερο 1ου μεγέθους αστέρι σε αυτόν, ο Αχερνάρ, βρίσκεται περίπου 40 ° μακριά .
Η Σελήνη συναντά το Δία
Τα δύο ουράνια σώματα θα εμφανιστούν μαζί στον νυχτερινό ουρανό γύρω στις 8 μ.μ. Το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου και θα είναι ορατά με φόντο τον αστερισμό των Διδύμων.
Η Σελήνη στο απόγειο της
Το φεγγάρι φτάνει στο πλέον απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του γύρω από τη Γη, το λεγόμενο απόγειο, στις 4:49 π.μ. τα χαράματα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου. Θα βρίσκεται 405.443 χιλιόμετρα από το κέντρο της Γης και θα εμφανίζεται σχεδόν ανεπαίσθητα μικρότερο στον ουρανό μας.
Η εξαφάνιση του Αλγκόλ
Το αστέρι Αλγκόλ στον Περσέα φθάνει στην ελάχιστη φωτεινότητα το βράδυ του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου. Ο Αλγκόλ διανύει έναν κύκλο ελάχιστης-μέγιστης φωτεινότητας κάθε 2,87 ημέρες. Θα είναι ορατός στο βορειοανατολικό ουρανό μετά το ηλιοβασίλεμα γύρω στις 11 μ.μ. τοπική ώρα .
Ο ISON κατευθύνεται στο περιήλιο
Ο κομήτης της χιλιετίας πλησιάζει το περιήλιο το πλησιέστερο σημείο στον καθώς ετοιμάζεται για τη βουτιά θανάτου του την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου. Προς το παρόν θα είναι εντυπωσιακά ορατός το βράδυ της Κυριακής 24 Νοεμβρίου ανάμεσα στον Ερμή και τον Κρόνο. Ο κομήτης βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του πλανητικού δίδυμου φωτίζοντας τον ουρανό .