Το βίντεο -παρωδία για τα σεξιστικά στερεότυπα στις διαφημίσεις -Οταν οι ρόλοι γυναικών -ανδρών αντιστρέφονται - iefimerida.gr

Το βίντεο -παρωδία για τα σεξιστικά στερεότυπα στις διαφημίσεις -Οταν οι ρόλοι γυναικών -ανδρών αντιστρέφονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Saskatchewan στον Καναδά για τη καταγγελία των σεξιστικών στερεοτύπων που προωθούνται μέσω των διαφημίσεων.Πάνω από 2 εκατομμύρια views μέσα σε έξι μήνες προβολής μετρά το βίντεο φοιτητών του Πανεπιστημίου

Μέσα στα 4' 37'' του βίντεο οι φοιτητές αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι γυναίκες στις διαφημίσεις και ποιο είναι το πρότυπο της γυναίκας που επιδιώκουν να προβληθεί.

Στις περισσότερες κυριαρχούν τα στερεότυπα των ημίγυμνων γυναικών - υποταγμένων στον ισχυρό, κυρίαρχο και ρωμαλέο άνδρα. Στο βίντεο επιχειρείται μία σύνδεση των εικόνων που προβάλλονται μέσω της διαφήμισης και των media, με την κοινωνική πραγματικότητα και ειδικότερα τη βία -φυσική ή σεξουαλική- σε βάρος γυναικών στον Καναδά.

Σε μία παρωδία μερικών από τις πιο γνωστές διαφημίσεις των τελευταίων ετών οι δημιουργοί του βίντεο θέτουν το ερώτημα : «Τι θα γινόταν αν οι ρόλοι αντιστρέφονταν;»

Με πολύ χιούμορ οι φοιτητές διακωμωδούν τα κλισέ που κρίνουν ως επικίνδυνα, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που κεντρίζει αν μη τι άλλο το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων.

Τραγική ειρωνεία, στο youtube το βίντεο προβάλλεται με περιορισμό - προειδοποίηση περιεχομένου, ως ακατάλληλο για ορισμένους χρήστες...

Δείτε το:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ