Με το launch control γίνεσαι εξπέρ στις γρήγορες εκκινήσεις - iefimerida.gr

Με το launch control γίνεσαι εξπέρ στις γρήγορες εκκινήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα αυτά βέβαια μέχρι πρότινος, καθώς τώρα υπάρχει το launch control, που συντονίζει από μόνο του τα παραπάνω, απαιτώντας από τον οδηγό να ακολουθήσει μόνο τη διαδικασία.Η γρήγορη εκκίνηση ενός αυτοκινήτου από στάση έχει πολλά μυστικά. Να ανεβάσεις τόσο στροφές ώστε αφήνοντας το συμπλέκτη να αποφύγεις το σπινάρισμα, να αφήσεις γρήγορα και σωστά το συμπλέκτη, να κάνεις σωστή και σβέλτη αλλαγή ταχύτητας κ.λπ.

Στις γρήγορες BMW π.χ. με αυτόματο κιβώτιο, όπως την ολοκαίνουργια Μ235i, που έχουν ένα από τα πιο απλά συστήματα του είδους η διαδικασία είναι η εξής: με ακινητοποιημένο το αυτοκίνητο ο οδηγός απενεργοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας DSC και πατά το φρένο.

Στη συνέχεια βάζει τον επιλογέα στη θέση D-S (το σπορ πρόγραμμα της αυτόματης λειτουργίας) και με το που εμφανιστεί μια μικρή καρό σημαία στον πίνακα οργάνων έχει, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, 3 δευτερόλεπτα για να αφήσει το φρένο και να επιταχύνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ