Ανυποχώρητοι οι ταξιτζήδες - Άνοιξαν όμως τα Τέμπη - iefimerida.gr

Ανυποχώρητοι οι ταξιτζήδες - Άνοιξαν όμως τα Τέμπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποχώρησαν οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλίας από τα Τέμπη, τα οποία είχαν κλείσει επί τρίωρο, γύρω στις 3:30 το μεσημέρι.

Από εκεί όδευσαν προς τα διόδια Πυργετού και Μακρυχωρίου, όπου έχουν σηκώσει τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματός του.

Στα διόδια Ελευσίνας ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν το πρωί και έχουν σήκωσαν τις μπάρες προκειμένου να επιτρέψουν στους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων να περάσουν χωρίς να πληρώσουν. Συνάδελφοί τους στην Κορινθία άνοιξαν τα διόδια του Ισθμού ενώ ακόμη 100 αυτοκινητιστές έχουν κάνει τα ίδιο στα διόδια Αφιδνών.

Οι ιδιοκτήτες ταξί όπως ανακοίνωσαν θα προχωρήσουν σε αιφνίδιες κινήσεις αποκλεισμών του οδικού δικτύου και άλλων σημείων-αιχμής διαμαρτυρόμενοι κατά της απόφασης Ραγκούση για απελευθέρωση του επαγγέλματος.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους σπάσουμε τα νεύρα» είπε το βράδυ της Τετάρτης στο MEGA ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, επιτιθέμενος με δριμύτητα στον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και ευχαριστώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν αντιρρήσεις για τις κινήσεις του υπουργού.

Κεντρικούς κόμβους, στις τρείς εξόδους της πόλης, απέκλεισαν με τα οχήματά τους οι ιδιοκτήτες ταξί, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους.

Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιουλίου, και στις 6 ώρα το απόγευμα προγραμματίστηκε η συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές του κόμματος για τον προγραμματισμό και τις προθέσεις του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Πελλοπόννησος

Ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας έχουν παραταχθεί στην είσοδο του αεροδρομίου Καλαμάτας και πραγματοποιούν συμβολικές δεκάλεπτες καταλήψεις, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.

Την ίδια ώρα αρκετά ταξί της Τρίπολης, κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Από τις 10.30 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί της Τρίπολης, αφού πρώτα πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, βρίσκονται στα διόδια Νεστάνης κι έχουν σηκώσει τις μπάρες.

Ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων πραγματοποιείται και από τα διόδια Ισθμού, αφού έχουν καταληφθεί από τα ταξί της Κορινθίας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των ταξί της Κορίνθου, Γιάννης Κορδόσης, περιμένουν ενίσχυση στο μπλόκο του Ισθμού μέσα στις επόμενες ώρες, από περίπου 2.000 ταξί της Αθήνας. Σε ερώτηση, για το αν ετοιμάζονται να κλείσουν τον Ισθμό, ο κ. Κορδόσης τόνισε: «όχι μόνο δεν είναι στις προθέσεις μας, αλλά εμείς ανοίγουμε δεν κλείνουμε δρόμους».

Στην Πάτρα, υπό κατάληψη βρίσκονται δυο εφορίες της πόλης, καθώς και στα γραφεία του ΟΑΕΕ, όπου οι ιδιοκτήτες ταξί επιτρέπουν μόνο τις επείγουσες συναλλαγές των πολιτών, με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες.

Επίσης άλλοι ιδιοκτήτες ταξί έχουν μεταβεί στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και στα διόδια του Ρίου επί της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών και αφήνουν τους οδηγούς των οχημάτων να περνούν χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.

Στο μεταξύ ιδιοκτήτες ταξί της Ηλείας απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες την διεύθυνση συγκοινωνιών και στην συνέχεια συγκεντρωθήκαν στον παράλληλο δρόμο της εθνικής οδού Πύργου-Πατρών, κοντά στην πόλη του Πύργου.

Κρήτη

Στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν αποκλείσει το λιμάνι, μπλοκάροντας δύο κρουαζιερόπλοια. Δήλωση σοκ έκανε το πρωί ο πρόεδρος των ταξί Ηρακλείου κ.Πλουμίδη στον ραδιοσταθμό Φλας, λέγοντας «Θα υπάρξουν και νεκροί αν χρειαστεί» και ζήτησε να υπάρξει λύση πριν να είναι αργά.

Στα Χανιά οι αυτοκινητιστές που αποχώρησαν από το αεροδρόμιο, έχουν παρατάξει από τις 8:00 το πρωί τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο που στεγάζει τις δυο οικονομικές υπηρεσίες των Χανίων και θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αποκλείοντας την είσοδο των δυο υπηρεσιών.Στην Κέρκυρα έχουν αποκλείσει το τμήμα του λιμανιού που δένουν τα κρουαζιερόπλοπλοια και αύριο αναμένεται να αποκλείσουν και το αεροδρόμιο.

Βόρεια Ελλάδα

Ταξί της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έκλεισαν πριν από τρία τέταρτα, την ε. ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών στο ύψος της Καρδίας. Πριν μισή ώρα έκλεισε και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, στο Δερβένι και πριν από λίγο η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς.

«Συμμετέχουν χίλια πεντακόσια ταξί από τη Θεσσαλονίκη και όλα της Χαλκιδικής, περίπου εκατόν πενήντα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σωματείου «ΕΡΜΗΣ» Δημήτρης Καρατάκης. Οι ιδιοκτήτες ταξί κινήθηκαν από το Φοίνικα, όπου είχαν συγκεντρωθεί το πρωί, μέσω της περιφερειακής οδού για τα δυτικά, αποφεύγοντας να δημιουργήσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης. Δεν έχουν ανακοινώσει το χρόνο αποκλεισμού των δρόμων. Επισημαίνουν όμως, ότι «στόχος τους δεν είναι να δημιουργήσουν γενικότερο πρόβλημα στην κοινωνία» και ότι οι αποκλεισμοί έχουν "συμβολικό" χαρακτήρα. Η κίνηση διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.

Και στα νησιά

Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ της Σάμου προχώρησαν απο το πρωί οι οδηγοί των ταξί του νησιού, ο οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια.

Στην Κέρκυρα, οι ταξιτζήδες έχουν αποκλείσει, από τις 8 το πρωί, την προβλήτα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, ενώ από αύριο προσανατολίζονται να αποκλείσουν το αεροδρόμιο και όλο το λιμάνι.

Για να απαντήσουν σε όσους τους κατηγορούν ότι μεταφέρουν μία κακή εικόνα στους τουρίστες που βρίσκονται στα κρουαζιερόπλοια, αποφάσισαν να μεταφέρουν δωρεάν στην πόλη με δύο μικρά λεωφορεία του συνεταιρισμού και τα ταξί τους εκείνους που θέλουν να επισκεφτούν την αγορά της πόλης. Οι τουρίστες που πραγματοποιούν ημερήσια εκδρομή σε διάφορες περιοχές του νησιού βγαίνουν από το λιμάνι με τα πόδια για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

Στη Ζάκυνθο, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ενώ οι ταξιτζήδες από τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Αμφιλοχία και τη Βόνιτσα απέκλεισαν πριν από λίγο την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου.

Στην Κεφαλονιά οι αυτοκινητιστές ταξί απεργούν χωρίς να έχουν προχωρήσει σε άλλη μορφή κινητοποίησης.

Το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου απέκλεισαν ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου. Η διακίνηση των επιβατών γίνεται έστω και μετ' εμποδίων, όπως συνέβη και χθες το απόγευμα όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόωρος αποκλεισμός. Οι ταξιτζήδες πραγματοποίησαν, νωρίτερα , μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται και τα προβλήματα που υπάρχουν, προκαλούν την έντονη ανησυχία των τουριστικών παραγόντων του νησιού που απεύθυναν έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να προστατεύσουν τον τουρισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ