Τσίπρας: Εκλογές θα έχουμε ούτως ή άλλως το 2014 και θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος - iefimerida.gr

Τσίπρας: Εκλογές θα έχουμε ούτως ή άλλως το 2014 και θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να παραχωρεί συνέντευξη εφ' όλης της ύλης από τη Θεσσαλονίκη σε δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3.

«Η πρόταση μομφής έφερε αποτελέσματα»

Μιλώντας για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την πρόταση μομφής, ο κ. Τσίπρας την χαρακτήρισε «στοχευμένη» λέγοντας πως «έφερε αποτελέσματα».

«Τον Ιούνιο είχαμε την ξεδίπλωση ενός κύματος αλληλεγγύης που συμπαρέσυρε την τρικομματική τότε κυβέρνηση και οδήγησε στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Εάν θέλαμε τότε να το «κλείσουμε» στη Βουλή, θα ήταν μέγιστο πολιτικό λάθος. Επιλέξαμε την πρόταση δυσπιστίας σε μια περίοδο που η κυβέρνηση καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα γολγοθά ψηφοφοριών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας πως κατάφεραν να φθείρουν την κοινοβουλευτική συνοχή.

«Για πρώτη φορά από το' 74 υπήρξε βουλευτής που υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας και φυσικά αλλάξαμε την ατζέντα της συζήτησης για να αφυπνίσουμε την κοινωνία που στενάζει» τόνισε.

«Η συζήτηση εμπεριείχε τα πραγματικά διακυβεύματα. Ήταν απόλυτη η σύμπνοια της κοινοβουλευτικής μας ομάδας και οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά» εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως « Το θέμα της ΕΡΤ ήταν η αφορμή και στο μυαλό μου ήταν να αξιοποιηθεί αυτό το όπλο πριν, γιατι αν η κυβέρνηση ξεπεράσει τα μέτρα ή τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά θα ήταν ένα αστειάκι η πρόταση μομφής».

«Η ευρωπαϊκή κάλπη θα είναι ένα μεγάλο δημοψήφισμα»

«Δεν έχουμε δει ποτέ ο πρωθυπουργός να απαξιώνει με σκαιότατο τρόπο τους πολιτικούς του αντιπάλους. Έχουμε μια κυβέρνηση που παίρνει ακραία μέτρα και που διαλύει τη Δημοκρατία. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που στοιχίζεται με το αντιδημοκρατικό αυτό ύφος. «Εμείς διεκδικούμε να αναβαθμιστεί η κοινοβουλευτική διαδικασία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας πως « μέχρι σήμερα έχουν γίνει 22 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Το σύντομο ανέκδοτο που έχει ακουστεί αφορά στις εκλογές το 2016 που είπε ο κ. Σαμαράς.

«Εκλογές θα έχουμε το Μάιο του 2014 και εκεί θα δούμε πόσα απήδια πιάνει ο σάκος» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές και στις Ευρωεκλογές και εκτίμησε πως « η Ευρωπαϊκή κάλπη θα είναι ένα μεγάλο δημοψήφισμα».

«Η Τρόικα εμμένει στα σκληρά μέτρα ευελπιστώντας ότι η κυβέρνηση θα τα ακολουθήσει»

Η Τρόικα εμμένει στα σκληρά μέτρα ευελπιστώντας ότι αυτή η κυβέρνηση -που είναι πιστός και υπάκουος μαθητής- θα ακολουθήσει πιστά αυτό το δρόμο.

«Θέλουμε μια κυβέρνηση που θα έχει εθνικό στόχο»

«Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές και με μεγάλη διαφορά» είπε ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει συμμαχίες λόγω του μεγέθους των δυσκολιών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει εάν βγει κυβέρνηση. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το θέμα των προσώπων λόγω του ότι μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το ποια κόμματα θα είναι στη βουλή την επόμενη μέρα, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Θέλουμε μία κυβέρνηση που θα έχει έναν εθνικό στόχο. Την έξοδο από την κρίση και οι συμμαχίες θα κριθούν από το ποιες δυνάμεις θα συναισθανθούν ότι μπορούν να στηρίξουν αυτό το πρόγραμμα», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ