Στουρνάρας: Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα

Στουρνάρας: Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μπορεί να ζήτησε επιτάχυνση των ελληνικών προσπαθειών, αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε πως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα.

Στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου του Eurogroup για εντατικοποίηση προσπαθειών προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι «κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα».

Ο κ. Στουρνάρας προσήλθε στη συνεδρίαση του Eurogroup με την προσδοκία για μία «εποικοδομητική συζήτηση». Παρόντες στη συνεδρίαση θα είναι και οι επικεφαλής των κλιμακίων της Τρόικα, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα την Παρασκευή.

Νωρίτερα, θετικά εκφράστηκαν για την Ελλάδα οι υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε μεν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «δύσκολη» και αναγνώρισε πως «υπάρχουν πάντα φωνές που λένε 'δεν πρόκειται να πετύχει'», ωστόσο τόνισε πως η χώρα μας «αξίζει σεβασμό» καθότι έχει «κάνει μεγάλες προσπάθειες και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο». Από την πλευρά του, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως από την οπτική γωνία του Παρισιού «έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες από την ελληνική κυβέρνηση και το λαό».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ