Μπ.Ομπάμα: «Από εμένα εξαρτάται αν θα επανεκλεγώ» - iefimerida.gr

Μπ.Ομπάμα: «Από εμένα εξαρτάται αν θα επανεκλεγώ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως ο αποφασιστικός παράγοντας για την επανεκλογή του την επόμενη χρονιά θα είναι η ετυμηγορία των ψηφοφόρων για τις επιδόσεις του και όχι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του.

"Αν τον επόμενο Νοέμβριο πιστεύουν ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους, ότι δουλεύω σκληρά και ότι έχω καταφέρει να κινηθεί η χώρα προς την σωστή κατεύθυνση, θα νικήσω. Αν δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, θα χάσω", υπογράμμισε ο Ομπάμα.

"Δεν θέλω να πω ότι δεν έχει σημασία ποιός θα είναι ο άλλος υποψήφιος, όμως πιστεύω ότι το αν θα χάσω ή αν θα κερδίσω (τις προεδρικές εκλογές του 2012) εξαρτάται από την αποτίμηση της ηγεσίας μου", πρόσθεσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο κανάλι

KMBC 9 News του Κάνσας Σίτι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Policy Polling, για πρώτη φορά ο πρόεδρος Ομπάμα δεν προηγείται του πιθανότερου Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό (45%) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το 46% των ψηφοφόρων εγκρίνουν την διακυβέρνηση της χώρας από τον Ομπάμα, ενώ το 48% όχι.

Διχασμένοι εμφανίζονται και οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι που στις εκλογές του 2008 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκλογή του.

Η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του ποσοστού ανεργίας στη χώρα που έφτασε το 9,2%, αλλά και της παρατεταμένης κρίσης λόγω της μη συμφωνίας με το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού.

Η εταιρία δημοσκοπήσεων επισημαίνει στην ιστοσελίδα της πως η θέση του Ομπάμα είναι χειρότερη από ό,τι φαίνεται.

"Ο Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να χάσει αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα", δήλωσε ο Ντιν Ντέμπναμ, πρόεδρος της Public Policy Polling. "Πρόκειται για τη χειρότερη δημοσκόπηση για τον ίδιο εδώ και πολύ καιρό. Πραγματικά πρέπει να αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας", πρόσθεσε.

Δημοσκόπηση του NBC News-Wall Street Journal αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι ο Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ με ποσοστό 48% έναντι 41%.

Τέλος, σε άλλη δημοσκόπηση της Gallup, το 42% των Αμερικανών εγκρίνουν την διακυβέρνηση Ομπάμα και το 48% όχι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ