Μέχρι και στο Λουξεμβούργο έφτασε το «φλερτ» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: «Η ελληνική Αριστερά ελπίζει να κυβερνήσει με την άκρα δεξιά» - iefimerida.gr

Μέχρι και στο Λουξεμβούργο έφτασε το «φλερτ» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: «Η ελληνική Αριστερά ελπίζει να κυβερνήσει με την άκρα δεξιά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- Ανεξαρτήτων Ελλήνων φαίνεται πως απασχολεί ακόμη και τα ΜΜΕ του εξωτερικού και μάλιστα του Λουξεμβούργου, καθώς η Luxemburger Wort αναφέρεται στο πρόσφατο «φλερτ» που ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του Νότη Μαριά λέγοντας: «Η ελληνική ριζοσπαστική αριστερά φλερτάρει με την άκρα δεξιά».

Σε δημοσίευμα του Gerd Höhler από την Αθήνα, γίνεται λόγος για πιθανή σύμπλευση των δύο κομμάτων και επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως «ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ελπίζει να βρεθεί στην εξουσία ως ''ζευγάρι'' με τους ΑΝΕΛ», ενώ στη συνέχεια αναφέρει:

«Μπορεί η πτώση της κυβέρνησης να μην πέτυχε με την πρόσφατη πρόταση μομφής, ωστόσο ο Α. Τσίπρας δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Επιθυμεί να βρεθεί στην εξουσία. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του κατέχει τα ίδια περίπου ποσοστά με τη Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Σαμαρά. Τα ποσοστά δεν επαρκούν για μια απόλυτη πλειοψηφία, εξ' ου και ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά εταίρο. Θεωρεί δε ότι τον έχει βρει στο πρόσωπο του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται πως «εφαρμόζοντας ένα "πιλοτικό πρόγραμμα", τα δύο κόμματα σκοπεύουν να συνεργαστούν, κατερχόμενοι στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές την ερχόμενη άνοιξη στην Κρήτη με κοινούς υποψηφίους».

Όπως σημειώνει ο Höhler, εκ πρώτης όψεως η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μοιάζει παράλογη, καθώς όπως αναφέρει υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων. «Την ώρα που οι ΑΝΕΛ επιδιώκουν να αλιεύσουν ψήφους με ξενοφοβική ρητορική, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως υπερασπιστής των μεταναστών κι ενώ οι ΑΝΕΛ ζητούν τις ξένες επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με απαλλοτρίωση τους. Όμως υπάρχουν και πολλές ομοιότητες», τονίζει ο δημοσιογράφος, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό και πολιτικό οπορτουνισμό που, όπως επισημαίνει, χαρακτηρίζει τους αρχηγούς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και για αντιγερμανική πολιτική εκ μέρους των δύο κομμάτων. Την ίδια στιγμή, σημειώνει η ανταπόκριση, ο Αλεξης Τσίπρας δε μπορεί να βρει κανέναν άλλο εταίρο, που θα τον βοηθούσε να κατακτήσει την πλειοψηφία, ενώ κι απ' την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μπορεί να ελπίζει ότι από κοινού με τον Τσίπρα, θα μπορέσει κάποια στιγμή να βρεθεί στην εξουσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ