Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη, για δέκατη συνεχή εβδομάδα, η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το χάσμα ανάμεσα στους απεργούς και την κυβέρνηση δείχνει αγεφύρωτο.
Ωστόσο, η κατάσταση με τα δύο πανεπιστήμια να παραμένουν κλειστά και τον κίνδυνο να χαθούν το εξάμηνο και η εξεταστική να είναι πλέον ορατός, ο πρωθυπουργός, φέρεται να είπε σε συνεργάτες τους πως αν δεν λήξει η απεργία η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των διοικητικών υπαλλήλων, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.Σαμαράς: Δεν θα ανεχθώ να χαθεί το εξάμηνο
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο Αντώνης Σαμαράς είπε σε συνεργάτες του πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και σε επίταξη των διοικητικών υπαλλήλων προκειμένου οι φοιτητές να μην χάσουν το εξάμηνο και την εξεταστική. Μάλιστα, ζήτησε να αρχίσουν πάση θυσία τα μαθήματα την επόμενη εβδομάδα. Φυσικά το μήνυμα του πρωθυπουργού μεταφέρθηκε στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Στην περίπτωση που χαθεί τελικά το εξάμηνο η εικόνα κατάρρευσης των δύο κορυφαίων Πανεπιστημίων της χώρας θα έχει αρνητικότατο αντίκτυπο στη διεθνή τους εικόνα.
Πυρά Αρβανιτόπουλου σε ΣΥΡΙΖΑ: Στήνει σκηνικό αναταραχής
Την ίδια στιγμή, έχουν ξεπεράσει τις 25.000 οι υπογραφές υπέρ του ανοίγματος των σχολών (στο www.anoixtessxoles.gr). Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις. «Σκηνοθετεί ένα έργο όξυνσης και τυφλής σύγκρουσης που θα μείνει και πάλι χωρίς θεατές. Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά επιλέγει τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας για να στήσει σκηνικό αναταραχής. Μετά τις παροτρύνσεις προς τους εκπαιδευτικούς να τινάξουν στον αέρα τις πανελλαδικές εξετάσεις, να κλείσουν τα σχολεία με τον αγιασμό και προς τους διοικητικούς να μην απογραφούν και να κλείσουν τα ιδρύματα, έφτασε στο σημείο να "ανακαλύψει" απόφαση του ΑΣΕΠ που δεν υπάρχει!» είπε αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι το ΑΣΕΠ αμφισβήτησε την αξιοπιστία των στοιχείων, που υπέβαλαν σε ψηφιακή πλατφόρμα του υπ. Παιδείας 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ, με στόχο να μοριοδοτηθούν.
Οι διοικήσεις των ΑΕΙ ρίχνουν το μπαλάκι στην κυβέρνηση
Από την πλευρά τους οι ηγεσίες των ΑΕΙ δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και ρίχνουν το μπαλάκι στην κυβέρνηση. Όπως δήλωσε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώσης Πελεγρίνης στο ΒΗΜΑ FM «Η απόφαση της Συγκλήτου είναι να ανοίξει το πανεπιστήμιο και να γίνουν τα μαθήματα, αρκεί οι διοικητικοί να επιτρέψουν την είσοδο στις αίθουσες. Και για να μην παρεξηγηθώ, είναι απολύτως δικαιολογημένοι».