Α.Σαμαράς:«Η ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα» - iefimerida.gr

Α.Σαμαράς:«Η ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή του στη συμμετοχή ιδιωτών στη λύση για το δανεισμό της Ελλάδας αλλά και στο ενδεχόμενο "επιλεκτικής χρεοκοπίας" τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης απάντησης στην κρίση χρέους

Την ανάγκη άμεσης απάντησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην κρίση χρέους τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του ενόψει της αυριανής, κρίσιμης συνόδου κορυφής, εμμένοντας στη θέση του κατά της συμμετοχής ιδιωτών και κατά της "επιλεκτικής χρεοκοπίας"

"Η ηγεσία της Ευρώπης οφείλει να δείξει αποφασιστικότητα για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, όχι να παρατείνει την αστάθεια των αγορών. Γιατί, όσο παρατείνεται η αστάθεια, τόσο διογκώνεται η αποσταθεροποίηση" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ σημειώνει επίσης την ανάγκη να συνδράμουν τα κράτη-μέλη που έχουν πρόβλημα για να μην μεταδοθεί η κρίση σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού εκφράζει την αντίθεσή του στη "συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο του κρατικού δανεισμού" ως μια λαθεμένη επιλογή αλλά και στο ενδεχόμενο "επιλεκτικής χρεοκοπίας", υπενθυμίζοντας την ανάλογη θέση του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, επιμένει ότι "λύσεις υπάρχουν".

"Υπάρχει πάντα η λύση του ευρω-ομόλογου, ώστε χώρες που έχουν πρόβλημα να ξεπληρώσουν με ευνοϊκότερους όρους τα δάνειά τους και να γίνει το χρέος τους βιώσιμο. Το ευρω-ομόλογο θα επιτρέψει αισθητή μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, χωρίς να υπάρξει "επιλεκτική χρεοκοπία".

Και βραχυχρόνια, υπάρχει η λύση της επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, που θα επιφέρει μείωση του δημόσιου χρέους, επίσης χωρίς να προκαλέσει "επιλεκτική χρεοκοπία" αναφέρει ο κ.Σαμαράς.

Και προσθέτει ότι "πέρα απ' όλα αυτά, υπάρχει η ανάγκη αναπτυξιακής τόνωσης των χωρών της περιφέρειας, που βουλιάζουν στην ύφεση", επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν ζητά "χαριστική μεταχείριση" αλλά μια ευκαιρία για επανεκκίνηση της οικονομίας ώστε να είναι συνεπής στην αποπληρωμή του χρέους.

"Χωρίς Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όσο κι αν αλλάξουν οι όροι του δανεισμού της, η χώρα μας δεν πρόκειται να βγει από την κρίση" καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ