Υπουργείο σε ρόλο «πυροσβέστη» μετά το σοκ από τα ειδοποιητήρια με πρόστιμα για οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ - iefimerida.gr

Υπουργείο σε ρόλο «πυροσβέστη» μετά το σοκ από τα ειδοποιητήρια με πρόστιμα για οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους ιδιοκτήτες χιλιάδων ΙΧ και μοτοσικλετών έσπευσε να καθησυχάσει το υπουργείο Μεταφορών μετά το νέο σοκ που προκάλεσε η πληροφορία σχετικά με την αποστολή ειδοποιητηρίων για πρόστιμα σε όσους έχουν αμελήσει να περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Κάνοντας λόγο για ανακριβή πληροφόρηση, το υπουργείο διευκρινίζει ότι τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και «σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τα τσουχτερά πρόστιμα αφορά πρόταση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προς το υπουργείο - πρόταση όμως που δεν μπορεί να υλοποιηθεί μιας και είναι ανέφικτη η αντιπαραβολή στοιχείων των ελέγχων με τα αντίστοιχα στοιχεία του μητρώου αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, «δεν είναι καταγεγραμμένα τα οχήματα που πέρασαν ΚΤΕΟ το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων , ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία τους».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν τέλος, πως η παράβαση, όπως και κάθε παράβαση του ΚΟΚ, βεβαιώνεται από την Τροχαία, ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποστέλλεται από το υπουργείο Μεταφορών και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ